Nepohodlné pravdy o životě

Život není zrovna procházka růžovou zahradou. Občas ukáže i takovou stránku, kterou velmi rádi ukryjeme. Dokonce i tu nejtrpčí pravdu dokážete strávit, pokud ji dáte do správného světla…

Vzpomínáte si na bajku o lišce a hroznech? Poté, co na ně nedosáhla, si řekla, že stejně byly trpké… a tak je to s celým naším životem. Pokud „nedosáhneme“ na něco, po čem toužíme nebo o co se snažíme, dokážeme si svůj neúspěch vždy nějak vysvětlit. Následující věci tuší každý z nás, ale jen nerad si je přiznává.

Život je nespravedlivý

Už při narození byl život nespravedlivý – prostě jsme se narodili a nikdo se nás neptal. Stává se tedy, že někteří začínají život ve špičkových podmínkách a jiní musí bojovat o pouhé přežití. Bylo by přeci mnohem spravedlivější, kdyby všichni měli stejné příležitosti, ale život nemá smysl pro spravedlnost – tu máme jen my lidé.

Pokud se nám tedy v životě stane něco špatného, není to trest, který si zasloužíme nebo na něm neseme vinu, ale většinou máme jen smůlu. Náhlá dešťová přeháňka není tedy nic osobního.

Váš život má smysl jen pro vás

Na Zemi žije více než sedm miliard lidí a miliony druhů dalších živých bytostí. I ta největší katastrofa nebo obrovské štěstí má význam jen pro vás. Dobré na tom je, že se můžete uvolnit. Pokud uděláte chybu, většinou to nikoho dalšího neovlivní. Z našeho pohledu se vše, co se nám děje, zdá neuvěřitelně dramatické, zatímco zbytek světa nadále plyne beze změny.

Nic není věčné

Ať už jsou to krásné vzpomínky, úspěchy, na které jste hrdí, hluboké vztahy s lidmi nebo materiální majetek – když zemřete, už to není vaše. Nemusíte tedy nic hromadit nebo sbírat. Z krásných vzpomínek se těšte kdykoliv budete chtít, na své úspěchy buďte hrdí teď, vrhněte se do vztahů a peníze utrácejte za věci, které vám přinesou radost dnes – než bude příliš pozdě.

Správná cesta neexistuje

Bez ohledu na to, jak dobře dokážete přemýšlet o svých rozhodnutích, zvážit všechny varianty a promyslet desítky různých možností, nikdy si nebudete jistí, že jste se rozhodli nejlépe. Nikdo z nás smysl života nezná – a pro každého je to něco jiného. Není tedy čas plýtvat vlastním životem – své místo ve světě si zasloužit nemusíme. Můžeme dělat cokoli, co nám připadá správné, můžeme experimentovat.

Zdroj: názory autora, https://www.inc.com/matthew-jones/20-brutal-truths-about-life-no-one-wants-to-admit.html







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat