Šťastnější život díky drobnostem

Někdy jde všechno „do kopru“ a vy toužíte především po jedné věci – po troše štěstí, které vám dodá energie a chuť do života. Ale kde ho najít? Poradíme!

Je pravda, že nikdo z nás bohužel nenajde velké a nekonečné štěstí stisknutím tlačítka. Na druhou stranu věčné štěstí je pravděpodobně nedosažitelný mýtus… Někdy ale v životě stačí jen trochu nakopnout a hned se cítíme o trochu lépe. A odkud tu pozitivní energii načerpat? Máme pro vás několik tipů, jak být šťastnější – za deset minut.

Zapněte hudbu a tancujte

Pravda, když máme špatnou náladu a cítíme se pod psa, zajít na party nebo diskotéku nemáme ani pomyšlení. Přitom mezi „život na ho…“ a „to dám“ je často jen pár vhodně zvolených písní a trocha pohybu. Jen to zkuste a nechte si vyplavit hormony štěstí.

Čerstvě povlečeno

Kdo by si do čerstvě povlečené postele lehal se špatnou náladou? Ve většině případů nám příjemná vůně čistého povlečení zvedne náladu sama o sobě, ale nejpozději, když si do postele můžeme večer konečně lehnout, pocit štěstí a pohodlí se dostaví automaticky. Tak sladké (šťastné) sny!

Namalujte si štěstí

Proč myslíte, že malé děti tak rády malují? Protože to je radost a zábava a nepotřebujete k tomu skoro nic. Už deset minut „čmárání“ – slunce, ovce, měsíc nebo jednoduché postavy, může udělat zázraky a vyčarovat dobrou náladu. A pokud chcete, namalujte umělecká díla, která si pověsíte jako neustálý posilovač dobré nálady.

Čistý přístav

Občas na zlepšení nálady stačí uklidit. A nemusíte se hned pouštět od základu do vygruntování celého bytu! Nejlepší je hledat něco s velkým efektem, ale jen malým úsilím – uklidit poličku s knihami, vysát nebo posbírat volně se povalující oblečení…

Udělejte si procházkové kolečko

Vyrazte ven na deset minut! Vyčistíte si hlavu a tělo zalije pocit štěstí. Zní to příliš jednoduše? Někdy jsou ty nejjednodušší věci ty nejúčinnější! Krátká procházka, trochu jiný pohled na svět a nálada je najednou úplně jiná!

Zdroj: názory autora, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1322236/, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5663956/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat