Život obohacený dobrými návyky

Znáte ten pocit každodenního chaosu v hlavě? Dobré návyky vám mohou pomoci zlepšit nejen zdraví vašeho ducha, ale i tělo si přijde na své. Nechte se inspirovat a vyberte si takové, které pro vás budou nejlepší.

„Dobré návyky“ jsou zvyky, které by měly mít pozitivní vliv na každodenní život. Měli byste se díky němu cítit výkonnější, šťastnější nebo zdravější. Návyk by ale neměl řešit jen konkrétní situaci v konkrétní čas, měl by být přidanou hodnotou i do budoucna.

Rozhodnutí přijmout nový zvyk lze považovat za osobní výzvu. Nevyhýbejte se neznámému a vnímejte to jako příležitost znovu objevit sebe sama a osobně vyrůst. Dobré návyky nejsou ale jen o vytvoření nového chování, ale také o tom, vzdát se starých špatných návyků.

Správný přístup

Dobré návyky nelze vždy vytvořit přímo ze dne na den, vyžaduje to určité plánování. Ne každý z nás má totiž stejné předpoklady – zejména s ohledem na čas. Měli byste si tedy rozmyslet, jaký by měl být nový způsob života a třídit ho podle času, který máte k dispozici.

Výzva na měsíc

Začlenění nových návyků může být velmi vyčerpávající a vyžaduje hodně síly. Proto se pokuste nezačínat s několika návyky současně. Než je ovládnete a získáte nad nimi kontrolu, trvá to zhruba měsíc. Pak můžete přibrat třeba další.

Výhodou je, že můžete každý měsíc otestovat nový zvyk a posoudit, jakou přidanou hodnotu vám přináší. Další výhodou je, že novou rutinu získáváte kousek po kousku. Po čase si také všimnete, že bude jednodušší a na získání nového návyku budete potřebovat méně energie.

Čtěte knihy a poslouchejte podcasty

Knihy a podcasty mají velkou přidanou hodnotu. Všichni víme, že čtení je dobré, ale i poslouchání podcastů o tématech, která vás zajímají a baví, vás může obohatit.

Změňte svoje stravovací návyky

Zdravé stravování je důležité pro naše tělo – i pro naši mysl. Díky vyvážené stravě jsme zdravější a více fit, méně náchylní k nemocem a zdatnější fyzicky i duševně.

Pijte více vody

Výslovně myslíme vodu, ne jiné tekutiny. Voda je nejlepší možností pro naše tělo, jak doplňovat dostatečné množství tekutin do těla. Stále platí, že denně byste měli vypít asi 2 litry vody.

Meditační nebo dechová cvičení

Zejména, pokud jste ve stresu, je důležité se pravidelně zamyslet. Meditační a dechová cvičení pomáhají nejen stres zvládnout, ale učí k jisté sebereflexi. Dopřejte si pět minut denně – vyplatí se to, a udělá vám to dobře.

Sportujte

Udělejte něco pro sebe a své tělo a udělejte ze sportu každodenní rutinu. Sport nabízí dobrou příležitost nechat stres každodenního života za sebou a jednoduše vypnout hlavu. Navíc váš mozek během fyzické aktivity uvolňuje neurotransmitery, díky kterým se cítíte šťastní.

Odstraňte nepořádek

Věci mohou být břemenem. Rozhlédněte se po bytě a zamyslete se nad tím, které věci už nepotřebujete. Nemusíte je vyhodit hned, stačí je dát do krabice a po několika týdnech uvidíte, zda vám chybí nebo ne. Pak se můžete rozhodnout.

Odložte to špatné

Stejně jako zařazené dobrých návyků, měli byste dbát také na to, abyste odstranili ty špatné. Každý z nás má něco, čeho by se chtěl zbavit – například omezit alkohol nebo přestat kouřit. Pokuste se najíst správnou motivaci, které vám pomůže posílit sílu i charakter.

Zdroj: názory autora






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat