Stárnout pomaleji může být pro každého

Způsobů, jak otupit ostrý břit času, existuje mnoho. A některé jsou naprosto jednoduché! Cesta k omlazení pokožky vede přes opalovací krém a retinolovou hydrataci. Učiněné divy ale svede i pyžamo!

Stárnout o něco pomaleji si přeje drtivá většina lidí. A světe, div se! Ono to lze zařídit. Namítáte, že delší mládí zajistí jen dobré rodinné geny, což je faktor, který jen stěží ošálíte? Pravdu máte jenom napůl. Ačkoli nelze popřít, že genetická výbava proces stárnutí skutečně ovlivňuje, jsou tu i jiné okolnosti, které ho mohou výrazně přibrzdit. A ty už máte ve svých rukou! Jaké kroky k mladistvému vzhledu může učinit opravdu každý, a to bez ohledu na to, co mu do vínku sudičky nadělily?

Hydratace? To je základ!

Hydratace se trochu podceňuje, ale vliv má obrovský. Chcete vrásky držet v šachu co možná nejdéle? Zvolte ty správné zvlhčující pomocníky. Studie publikovaná v recenzovaném lékařském magazínu The Journal of Clinical Investigation naznačuje (1), že výskyt projevů stárnutí lze do značné míry snížit používáním hydratačních krémů s obsahem retinolu, tedy vitaminu A. Ten proniká hluboko do pokožky a působí na kolagenová i elastinová vlákna. Pokud tuto péči zkombinujete s občasným peelingem, což je odstranění odumřelých buněk, efekt tím ještě zvýšíte. Tak hurá do drogerie! A když už tam budete, porozhlédněte se i po dalším mazání.

Opalovací krém je nutností

Že slunce pleti škodí, to je všeobecně známá věc. Moc často se ale nezmiňuje, jak moc. Poznatky zahraničního výzkumu zveřejněné v časopise Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology uvádí (2), že ultrafialové záření je odpovědné za celých 80 procent viditelných známek stárnutí obličeje. A nejde jen o cílené opalování, protože o mládí vás v podstatě může okrádat každá procházka se čtyřnohým mazlíčkem i práce na zahradě. Tedy za předpokladu, že nebudete chránění. Proto celoroční používání opalovacího krému, a to před každým pobytem venku, doporučuje i rozsáhlý výzkum, jehož závěry cituje žurnál Annals of Internal Medicine.

Spánek nelze ničím nahradit

Dalším krokem ke zdravé, zářivé a elastické pokožce je „obyčejný“ spánek. Nevěříte, že má až takovou moc? Američtí odborníci působící v clevelandské nemocnici University Hospitals Case Medical Center zastávají názor (3, 4), že lidé, kteří spí méně než hodin denně, stárnou rychleji, neboť mají narušenou ochrannou kožní bariéru. Skoncujete s ponocováním jednou provždy?

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3266803/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3790843/, (3) www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1047279710001134, (4) www.sciencedaily.com/releases/2013/07/130723155002.htm






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Lasagne

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat