Krystalový deodorant je stále oblíbenější

Potírat si podpaží kamenem? I to je možné! Zreguluje se tím pocení a zabrání nepříjemnému zápachu. Tento zajímavý krystal, který neobsahuje parabeny a další škodlivé látky, si možná oblíbíte i vy!

Pokud jde o to, jak se vyhnout skvrnám od potu a zajistit si svěží vůni, stala se kombinace antiperspirantu s deodorantem zřejmě vaším svatým grálem. Není už možná čas na změnu? Pokud chcete jít s dobou i módou, neměl by vám na poličce v koupelně chybět krystal!

Dárek z lůna přírody

Krystalový deodorant je populární volbou těch, kteří si chtějí ošetřovat podpaží něčím přírodním a přirozeným. A také něčím, co není tolik spjato s katastrofickými scénáři a možnými zdravotními hrozbami. Parabeny a konzervační látky obsažené v klasických deodorantech mohou interferovat s hladinami estrogenu (1). V prsu je právě na estrogen hodně citlivá tkáň, takže se mnozí obávají, že když se parabeny nacházejí v těsné blízkosti této tkáně, podporují růst rakovinných buněk. Ale je pravda, že dosud neexistují žádné vědecké důkazy, které by potvrzovaly, že deodoranty rakovinu skutečně způsobují (2). Že se o tom ale vůbec mluví, to k všeobecné panice bohatě stačí, že? A právě proto je teď zmíněný krystal na vrcholu oblíbenosti.

Dlouhá trvanlivost a žádná chemie

Pokud jste o „kameni“, který vám zajistí svěžest i suché tričko, dosud ještě neslyšeli, jedná se o stoprocentně přírodní kamenec neboli alun. Ten je pro snadné používání zpracován a vybroušen do patřičného tvaru tak, aby pokožku nepoškrábal ani nedráždil. Jeho hlavní předností je, že reguluje a rozkládá bakterie, které stojí za nepříjemným zápachem. Podíl minerálních solí zachovává podpaží sušší a jemnější, čehož si uživatelé okamžitě všímají. Další výhodou je dlouhá trvanlivost, neboť jediný kousek vydrží až 12 měsíců. Jak se s ním zachází? Žádná věda. Stačí ho lehce namočit a použít jako běžný deodorant (3).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3013594/, (2) pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18829420/, (3) www.healthline.com/health/crystal-deodorant







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat