Pryč s negativní energií s pomocí černého turmalínu

Stává se vám často, že se vaše myšlenky vymykají kontrole a zbytečně se mnohdy trápíte nebo stresujete, aniž byste měli zjevnou příčinu? Nebo se vám stává, když vejdete do nějakého prostoru, že se okamžitě cítíte nesví? Ať už je to v práci, nebo u někoho na návštěvě či v nějaké veřejné budově…

A do třetice: Procházeli jste v nedávném období těžkými, traumatizujícími nebo vyčerpávajícími zážitky, se kterými jste se museli náročně vyrovnávat? V důsledku všeho zmíněného se v těle může vytvářet velké množství negativní energie, která vyčerpává a zatemňuje naši mysl takovým způsobem, že nás začne blokovat ve všech běžných činnostech. Pak už nejsme schopni se bránit ani před banálními narážkami či pomluvami, a negativita okolo nás roste. Samozřejmě, že nejlepší způsob, jak uniknout něčí toxické energii, je fyzicky se od této osoby oddělit. To však není zrovna vždycky možné a v některých případech může být energie pouze jemná nebo krátkodobá, a my si jí můžeme všimnout až když je pozdě (2).

Spolehlivá ochrana pro každý den

Existuje způsob (1), jak se chránit, aniž byste museli vynakládat další množství energie, které již tak máte málo? Odpověď zní: Ano. 

Stačí si pořídit černý turmalín a nosit jej u sebe každý den, případně si kus surového turmalínu položit na pracovní stůl. Mít kolem sebe (nebo na sobě) kousek turmalínu je totiž skvělý způsob, jak účinně odvracet negativní energii a zabránit tomu, aby se vám pletla do cesty a pohlcovala vás a vaše myšlenky. Kámen působí jako houba tím, že absorbuje potenciálně škodlivou energii. Vzhledem k tomu, že černý turmalín je dnes běžně k dostání i jako součást různých šperků (náramků, náhrdelníků apod.) je rafinovaným a účinným způsobem, jak udržet špatnou energii na uzdě, aniž byste vypadali výstředně a upoutávali na sebe nechtěnou pozornost (1).

Může zvýšit motivaci

Kromě ochrany před negativními energiemi a pomluvami, vám může turmalín pomoci také zvýšit motivaci. Údajně je to proto, že vás spojuje s energií Země (3).

Jak používat černý turmalín

Umístěte jej do svého domova pro ochranu

Jedním z nejběžnějších způsobů, jak používat černý turmalín, je jednoduše jej uchovávat ve vašem domě (bytě) pro ochranu. V takovémto případě se dá považovat za jakéhosi bodyguarda nebo hlídacího psa. Chrání hranice vašeho prostoru, proto je dobré jej umístit poblíž vchodu vašeho domova, kanceláře nebo kdekoli, kde trávíte čas (3, 4).

Mějte ho na sobě, když jste venku

Jak již bylo řečeno, jedná se o kámen, který vás ochrání kamkoli jen půjdete. Obzvláště, pokud se chystáte na náročné jednání či na sešlost, kde víte, že se nebudete cítit komfortně. Rovněž se doporučuje mít jeden turmalín v autě (3, 4).

Spánek

Pokud budete mít během spánku poblíž černý turmalín (ať už si jej schováte pod matraci nebo necháte na nočním stolku), pomůže vám díky své uzemňovací a ochranné energii uvolnit před spaním a spát klidněji s pocitem ochrany (3, 4).

Shrnutí

Černý turmalín je vynikajícím kamenem pro uklidnění mysli a také pro ochranu vašeho ducha a osobního prostoru. Kámen můžete používat pro efektivní čištění a odpuzování negativní energie, pro docílení méně chaotického života a větší pozitivity okolo vás. Při pravidelném nošení vás může pomoci posílit a stabilizovat, abyste se mohli vypořádat i s těmi nejtvrdšími výzvami a zkouškami, před které vás život staví. Nezapomeňte se však o svého „parťáka“ dobře starat, což obnáší pravidelnou údržbu, čistění a nabíjení. Jak na to, vám poradí v obchodě s minerály a drahými kameny, případně v obchodech se zaměřením na esoteriku (1).

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24734598/, (2) názor autora, (3) www.mindbodygreen.com/articles/black-tourmaline-healing-properties-how-to-use-more, (4) www.tinyrituals.co/blogs/tiny-rituals/black-tourmaline-meaning-healing-properties-and-everyday-uses






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat