Spánek je skutečným elixírem mládí

Chcete si za jediný den, respektive noc, vylepšit kvalitu pleti? Spěte o hodinu déle! Když prodloužený noční odpočinek budete praktikovat týden, vaše okolí vás možná ani nepozná!

Všechny ty pleťové masky a krémy, pravidelné návštěvy v kosmetickém salonu, babské rady, lektvary a exfoliační zlepšováky. Pro mladistvý vzhled se toho snažíme dělat opravdu hodně. Co když je ale tajemství nestárnoucí vizáže v něčem úplně jiném a naprosto jednoduchém? Světe, div se. Klíčem je pyžamo!

Budíky posunout!

Pokud jde o nejúčinnější kosmetickou rutinu, spánek se dá skutečně přirovnat k fontáně mládí. Tělo se během něho zotavuje a regeneruje, což vede k dlouhému seznamu výhod nejen pro zdraví, ale i zevnějšek. A teď přijde to hlavní překvapení. Dopřejte si hodinu nočního odpočinku navíc a zlepšení zaregistrujete už za jediný den. Budete-li v tomto režimu pokračovat další týden, viditelných změn si všimne i vaše okolí (1). Na jakém principu tahle medicína funguje?

Kolagenu není nikdy dost

Zatímco se nacházíte v říši snů, kůže vytváří nový a nový kolagen, je to přirozená součást procesu opravy. Čím více kolagenu máte, tím je vaše pokožka plnější, pružnější, jemnější a zářivější (2). A o to přece jde!

Lesk a šmrnc hned po ránu

Při spánkové deprivaci, zejména té dlouhodobé, se člověk probouzí nejen s únavou, ale i mdlým a popelavým vzhledem. Nedostatek spánku způsobuje snížení průtoku krve, čímž pleť zmatní a přijdete o ty atraktivní růžové a lesklé tváře (3). Co ještě se musí vzít v potaz?

Žádné kruhy pod očima!

Když nebudete spát dostatečně dlouhou dobu, budete mít opuchlé oči orámované tmavými kruhy. Nelze se tomu vyhnout. Dobrou prevencí je nejen alespoň těch osm omílaných hodin v peřinách, ale i vyvýšená poloha hlavy (3). Bude to asi chtít polštář navíc…

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3902880/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33742704/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK547676/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat