Oleje vhodné pro masáž

Dobré masáži se nic nevyrovná! A vůbec, když váš terapeut, což klidně může být i partner, použije mandlový, jojobový nebo hořčíkový olej. Nechte se relaxačně rozmazlovat!

Masáž není jen příjemná, ale i hodně užitečná. Z četných výzkumů vyplývá, že ulevuje od stresu a bolesti zad i hlavy, zatímco přispívá k dobré náladě. Tato uvolňující terapie také zkvalitňuje spánek a odstraňuje svalovou ztuhlost. Chcete se nechat namasírovat od partnera, což by mohla být fajn intimní předehra? Tyto oleje jsou ideální mazadla!

Mandlový olej

Opojná vůně, lehká konzistence a dobrá vstřebatelnost. To je mandlový olej, který pokožku zanechává vláčnou a sametově hebkou. Tento prostředek běžně používají i lékaři, protože je nabitý prospěšnými látkami, a to včetně vitaminu E. Ovšem i vědecké výzkumy potvrzují, že toto pomazání zlepšuje elasticitu pleti, přičemž je vhodné pro všechny její typy. Zároveň zpomaluje stárnutí, zprostředkovává hydrataci a poskytuje hloubkovou výživu (1). Kůže bude plesat blahem!

Jojobový olej

Olej získávaný lisováním bílých jadérek jojoby čínské je bez barvy i zápachu, proto si ho oblíbí hlavně ti, kteří si na pronikavá aromata příliš nepotrpí. Jeho výhodou je to, že při správném skladování vydrží takřka neomezenou dobu, tudíž se investice do něj skutečně vyplatí. Je to jeden z mých neoblíbenějších olejů. Nezpůsobuje alergické reakce, neoxiduje a neucpává póry. Krásně se absorbuje (2).

Hořčíkový olej

Hořčík patří k nejdůležitějším minerálům. Víte, že ho vaše tělo může kromě přímé konzumace přijímat i prostřednictvím oleje, čímž tato živina okamžitě prostupuje do krevního oběhu? Hořčíkový olej podporuje činnost nervové soustavy, celkově uklidňuje a předchází svalovým křečím. Také přispěje k normalizaci krevního tlaku a útlumu zánětů. Protože neutralizuje volné radikály, omezuje oxidační stres a tím zlepšuje kvalitu pokožky (3).

Zdroje: (1) www.nccih.nih.gov/health/providers/digest/massage-therapy-for-health-science,  (2) www.researchgate.net/publication/332957892_Almond_Prunus_dulcis_oil, (3) www.medindia.net/patients/lifestyleandwellness/top-14-benefits-of-magnesium-oil.htm







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat