Při suchém kartáčování pokožky řada lidí chybuje

Masáž suchým kartáčem je tak příjemná! A to nejen pro vás, ale i pro pokožku. Pokud ji však ihned po této proceduře neošetříte hydratačním krémem, riskujete dehydrataci, která nahrává jejímu poškození.

Péče o pleť a zevnějšek jako takový už se zdaleka neodvíjí jen od aplikace omlazujících krémů proti vráskám. Nejen obličej, i zbytek těla si přece žádá pozornost! Aktuálním trendem je suché kartáčování, což je tradiční ájurvédská praxe. Jaké z toho plynou výhody?

Technika, na kterou se pějí ódy

Předpokládá se, že masáž kartáčem s hrubými štětinami z přírodních vláken pomáhá při odstraňování toxinů a hloubkovém čistění pórů. Také stimuluje lymfatický systém, povzbuzuje krevní oběh a působí proti předčasnému stárnutí kůže. Rovněž zmírňuje celulitidu a ulevuje při stresu i psychickém vypětí (1). Na tuto proceduru nedají dopustit i celebrity, což jen přispívá k její oblíbenosti a sledovanosti nejen na sociálních sítích. Na co by se po něm nemělo zapomínat? Tento krok je naprosto klíčový a řada lidí ho podceňuje!

Hydratace jako alfa i omega účinnosti

Po suchém kartáčování byste vždy ještě na mokrou pokožku, tedy bezprostředně po koupání, měli nanášet dostatečné množství hydratačního krému. Protože tento proces odlupuje horní vrstvu pleti, je pravděpodobné, že jeho vlivem ztratíte i nějakou vlhkost, což může vést k dehydrataci. Hydratační krém zabraňuje ztrátám vody, přičemž zvyšuje ochrannou bariéru kůže a činí ji tedy odolnější vůči nepříznivým vnějším vlivům (2). Důležité pravidlo tedy zní – nejdřív kartáč, potom nějaké mazadlo!

Zdroj: (1) www.health.clevelandclinic.org/the-truth-about-dry-brushing-and-what-it-does-for-you/, (2) www.medicalnewstoday.com/articles/dry-brushing






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat