Esenciální oleje fungující jako elixír mládí

Rozmarýn? Na boj proti vráskám jako stvořený! A stejně tak i kadidlo, které zvyšuje buněčný obrat a obnovuje elasticitu kůže. Ani takový olej ylang-ylang se ve vaší kosmetické taštičce neztratí!

Ačkoli víme, že stárnutí je nevyhnutelné, přesto se proti němu snažíme bojovat vším, co je k dispozici. Také utrácíte tisíce za omlazující krémy, séra, masky, balzámy a kúry? Proč do běžné kosmetické rutiny nezařadíte i esenciální oleje? Vyjdou podstatně levněji a strašákem pro vrásky bývají také! Na jaké zásoby z aromatického šuplíku přísahají i vědci?

Rozmarýn má potenciál

Esenciální rozmarýn (1) působí jako velice silný antioxidant. To znamená, že zabraňuje rozkladu kolagenu, přičemž podporuje regeneraci a chrání jak před nepříznivými vnějšími vlivy, tak oxidačním stresem. Zároveň stimuluje krevní oběh, čímž zlepšuje okysličení. Smíchejte jeho malé množství s dalším nosným olejem a používejte jako běžný denní či noční krém. Příznivých změn si všimnete co nevidět!

Také ylang-ylang obelstí kalendář

Olej ylang-ylang (3) se získává destilací květů tropického stromu zvaného kananga vonná. Má sladké květinové aroma, jehož inhalace navozuje dobrou náladu a uklidňuje při úzkosti, zatímco pomáhá zmírnit premenstruační syndrom. Zaměřme se ale na jeho vnější využití, protože i tohle „kapání“ je pro pokožku blahodárným ošetřovatelem! Nedoporučuje se jen na zpomalení stárnutí, ale i na stařecké skvrny, které jeho pravidelná aplikace minimalizuje. Hravě si ale poradí i se záněty, proto může hodit záchranné lano při nejrůznějších kožních onemocněních. Pravidla použití jsou stejná jako v předchozím případě. A držte se jich i s dalším olejem.

Kadidlo nejen v kostele

Kadidlo (2) má mnoho lidí spojené s návštěvou kostela i různými náboženskými obřady. Bylo by však kardinální chybou ho takhle škatulkovat. On totiž takový kadidlový esenciální olej, který byl hodně ceněnou komoditou už před mnoha staletími, platí i za parádní kosmetiku. Z četných studií vyplývá, že obnovuje pH pokožky, zvyšuje buněčný obrat, zmenšuje rozšířené póry a obnovuje elasticitu kůže.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4227022/, (2) www.phmd.pl/resources/html/article/details?id=142361&language=en, (3) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.1950






Celkem 2 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat