Kalhotková pravidla pro vaginální zdraví

Není to jen o správném materiálu, i samotné praní a sušení kalhotek je důležité! A proč ty stahovací, které tvarují postavu, vytáhnout z prádelníku opravdu jen jednou za čas?

Kalhotky nosí drtivá většina příslušnic něžného pohlaví. Vždycky to ale tak nebylo. Jejich vznik se datuje do 16. století, ovšem tehdy nebyly výbavou běžných žen, ale pouze prostitutek. Kromě nich si je oblékaly také nemocné důchodkyně, a to kvůli ochraně před chladem. Tento druh prádla zažil opravdovou revoluci až v první polovině 20. století, o což se zasadila britská módní návrhářka Lady Duff Gordon. Dnes existuje nepřeberné množství typů a střihů, takže si můžeme vybírat dle nálady i příležitosti (1). Měly bychom u toto ale myslet i na vaginální zdraví. Připomeňme si důležitá pravidla!

Syntetika není žádné terno

Bez ohledu na to, jak moc milujete krásné potisky, sexy krajky i jedinečně střižené prádlo, není-li vyrobeno z bavlny, dobře nepůsobí ani na intimní partie. Bavlna totiž umožňuje pokožce dýchat a absorbuje vlhkost i pot lépe, než kterákoli jiná tkanina. Z tohoto důvodu se nedoporučuje nosit kalhotky ze syntetických materiálů, neboť jejich omezená prodyšnost podporuje množení bakterií, což zvyšuje riziko nežádoucích infekcí (2).

Stahovací modely jen jednou za čas

Stahovacímu prádlu nelze upřít, že vytvaruje postavu a skryje určité nedostatky. Vzít si ho jen příležitostně je v pořádku, ale v případě každodenního nošení už je to docela jiná písnička. Utlačuje totiž močový měchýř, což slibuje větší návštěvnost toalety. Není to ale to jediné, čímž se dokáže vymstít. Jeho časté používání může vést ke kompresi nervů a tím pádem i bolestem pánve a dolní části zad.

Ta záležitost s výměnou

Převážná většina dam si mění kalhotky jednou denně. Ale stačí to? Za normálních okolností zřejmě ano. Při menstruaci však ani náhodou. Vaginální a poševní sekrety vytvářejí živnou půdu pro bakterie a úrodnou půdu pro infekce. Výměna by tedy měla proběhnout častěji, a to klidně i třikrát denně (3).

Správné praní je základ

Praní prádla ve speciálních ochranných sáčcích může prodlužit jeho životnost a funkčnost. Klíčové je ale také sušení, neboť s ním souvisí i bakteriální zátěž. Dokud tedy kalhotky nejsou stoprocentně suché, rozhodně si je neberte (3)!

Zdroje: (1) www.en.wikipedia.org/wiki/Undergarment, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8043154/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7789027/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat