Jak bezpečně vyvolat zvracení

V žaludku máte snad pytel cementu a vůbec se necítíte dobře. Víte, co dělat, pokud jste něco špatného snědli, nebo vypili? Utíkejte na toaletu, otevřete ústa a vyprázdněte se. Pokud vám to nejde, zkuste tyhle tipy!

Ať už jde o přejedení, otravu jídlem nebo překyselení žaludku, pokud chcete zvracet, pak vyzkoušejte tyto snadné techniky, které se nepojí se žádným vnitřním poškozením.

Pijte hodně vody

Aby byl celý proces zvracení snazší, je důležité udržovat žaludek plný. Hodně vody může pomoci zmírnit zátěž žaludku, jícnu a krku. Voda zároveň ředí vše, co v žaludku máte, čímž usnadňuje vypuzení. Odborníci však radí, že by se nikdy nemělo zvracet ihned poté, co se napijete. Nejlepší je počkat alespoň 10-15 minut.

Použijte své prsty

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak spustit dávivý reflex, je strčit si prsty do krku. Tak ruce pod vodu, opláchněte je a jděte na věc. Opakujte dvakrát, třikrát. Určitě se vám to podaří. Akorát pozor na dlouhé nehty, jež by mohly způsobit poranění krku.

Trochu se zmučte

V případě, že nenávidíte určitý pach, vůni, zeleninu (jídlo) či pohled na někoho jiného, kdo zvrací, využijte toho. Přivoňte si ke zrajícím tvarůžkům, shnilé rybě a týden nošeným ponožkám, na internetu mrkněte na pár opileckých videí. Cokoli, co vás donutí „vrhnout“ to špatné zevnitř ven, se počítá.

Kloktejte teplou vodu

Dalším snadným a bezpečným způsobem, jak vyvolat nevolnost, je kloktání teplé vody (můžete přidat i špetku soli). Dělejte to alespoň 10 sekund v kuse. Aktivita směrem k zadní části vašich úst opět spustí dávivý reflex.

Použijte nejhorší vzpomínky

I vzpomínky zabírají, ne že ne! Vybavte si nechutné historky z minulosti, které podpoří pocit nevolnosti. Pomohou vám zvracet bez jakýchkoli komplikací!

Točte se v kruhu

Ano, babičky to věděly. I točení dokola může člověku pomoci vyvolat zvracení. Buďte však obezřetní, nikdo nechce přijít k úrazu! Zároveň nezapomínejte na to, že zvracení by mělo být vyvoláno pouze tehdy, když je to mimořádně důležité nebo nutné. Časté opakování způsobuje erozi zubní skloviny a také vede k vážným poraněním krku a jícnu.

Zdroje: www.thehealthsite.com, www.tuasaude.com






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat