Tipy na užívání homeopatických léků

Bez ohledu na to, že homeopatické léky stále získávají na popularitě, mnozí lidé je neužívají správně. Které špatné návyky snižují jejich účinnost?

Homeopatie je léčebná metoda alternativní medicíny. Její princip spočívá v tom, že zkoumá pacienta a jeho symptomy (jako celek) a používá vysoce ředěné látky, které ve vyšší dávce u zdravého člověka vyvolávají příznaky podobné těm, jaké má léčená choroba. Aspoň tak to popisuje internetová encyklopedie (1). Tohle všechno je hezké, ale někteří jedinci nemají jasno v tom, jak vlastně homeopatika užívat. Neděláte náhodou tyhle chyby (2)?

Podávání rukou

Homeopatických léků se nedotýkejte. Vždy užívejte lék pomocí uzávěru lahvičky nebo obyčejného papíru. Věřte, že na jednom prstu ruky se nachází okolo 12 000 bakterií!

Nedodržování časové lhůty

Užíváte-li homeopatika, ctěte půlhodinové pravidlo, během kterého mají účinné látky čas se vstřebat. Nepijte a nejezte 30 minut před a po užití léku. Pitná voda je povolena.

Závislosti

Nekuřte, nežvýkejte tabák a nepijte alkohol, když užíváte homeopatika. Snižuje to jejich sílu. V případě, že si nemůžete pomoci, jednoduše dodržujte výše uvedené pravidlo 30 minut.

Nevhodné potraviny

Cibule, česnek, zázvor a další aromatické, silně páchnoucí potraviny s výraznými silicemi taktéž snižují účinnost homeopatik, a proto je třeba se jim půl hodiny před a půl hodiny po podávání vyhnout.

Dietní omezení

U některých onemocnění, jako je alergie, průduškové astma, dna, diabetes a podobně, je nutné dodržovat některá dietní omezení, ale jakmile začnete reagovat na homeopatickou léčbu, lékař jejich podávání pravděpodobně omezí (sníží dávky) či je rovnou zastaví.

Co vlastně homeopatika obsahují?

Homeopatické produkty pocházejí z rostlin (jako je červená cibule, arnika, břečťan a kopřiva dvoudomá), minerálů (kupříkladu bílý arsen) nebo zvířat (jako jsou drcené celé včely). Homeopatické produkty se často vyrábějí jako cukrové pelety, které se vkládají pod jazyk; mohou být také v jiných formách, jako jsou masti, gely, kapky, krémy a tablety. Léčba je přizpůsobená každé osobě – je běžné, že různí lidé se stejným onemocněním dostávají jiné léky.

Zdroje: (1) www.en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1874503/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat