Skandinávská metoda spánku pod drobnohledem

Pokud žijete se svým partnerem, předpokládá se, že spolu sdílíte jedno lože. To ale neznamená, že spát s jinou osobou je pro vás ideální – zvlášť pokud máte jen jednu přikrývku.  

Skandinávská metoda spánku, označovaná také jako systém dvou přikrývek, je termín pro spaní ve stejné posteli s partnerem, ale každý pod svou vlastní dekou, přikrývkou nebo peřinou. 

Dopad a výhody skandinávské spánkové metody

Cílem skandinávské spánkové metody je, abyste vy i váš partner měli kvalitnější spánek. Kvalita spánku je pro šťastný život životně důležitá a čím častěji se během noci probudíte, tím méně odpočatí se pravděpodobně budete ráno cítit. Pod vlastní přikrývkou budete méně náchylní k probouzení pohybem jiné osoby ve vaší posteli. Můžete proto spát nepřerušovaně po delší dobu, čímž získáte hlubší stavy spánku potřebné k tomu, abyste fungovali co nejlépe. Navíc ne každý má ve spánku stejnou teplotu. Při použití dvou různých přikrývek se mohou ti, kterým je zima, rozhodnout pro těžší přikrývky než ti, kterým je teplo.

Ale i když máte se spaním se svým partnerem problémy, neznamená to, že by bylo lepší spát o samotě – sdílení postele vede ke zlepšení a stabilnějšímu REM spánku. 

Tipy pro skandinávskou metodu spánku

K tomu, abyste s metodou skandinávského spaní začali, stačí jen zakoupit další přikrývku. Vyberte si přikrývky, které vyhovují vaší teplotě během spánku. Pokud víte, že je vám v noci horko, je lepší volbou lehčí deka.

Možná úskalí

Hlavní nevýhodou tohoto způsobu spaní je, že na mazlení moc nefunguje. Pokud vy a váš partner rádi spíte blízko sebe, může skandinávská metoda spánku být lehkou komplikací. S automatickým kontaktem kůže na kůži tak moc nepočítejte. Pokud tedy nepřijmete určitá opatření…

Zdroj: link.springer.com/article/10.1007/s11136-016-1318-2 - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat