Domácí mazlíček snižuje stres

Když přemýšlíte o způsobech, jak snížit stres, obvykle vás napadnou techniky, jako je meditace, jóga nebo psaní deníku. To jsou sice skvělé techniky, ale získání nového nejlepšího přítele může mít také mnoho úlevy od stresu a výhod pro zdraví. Zatímco lidští přátelé poskytují skvělou sociální podporu a přinášejí některé báječné výhody, chlupatí přátelé mohou také nabídnout mnoho.

Pokud nejste někdo, kdo opravdu nemá rád zvířata nebo není absolutně příliš zaneprázdněn na to, aby se o nějaké správně staral, mohou vám domácí mazlíčci poskytnout vynikající sociální podporu, úlevu od stresu a další výhody – možná více než lidé.

Zlepšují náladu

Pro ty, kteří milují zvířata, je prakticky nemožné zůstat ve špatné náladě, jakmile se pár milujících štěněčích očí setká s těmi vašimi, nebo když se vám o ruku otře superměkká kočka. Kromě sociální podpory, úlevy od stresu a obecných zdravotních hodnot, které mohou domácí mazlíčci přinést, je výhodou soužití s domácími mazlíčky i zlepšení nálady.  

Snižují krevní tlak

Existují pozitivní fyziologické účinky, zejména snížený krevní tlak, po mazlení se psy a sociální interakcí s domácími zvířaty. Dotek, skutečný akt hlazení psa, je hlavní složkou takzvaného pet efektu.

Podporují cvičení

Ať už své psy venčíme, protože to potřebují, nebo si s větší pravděpodobností vychutnáme procházku, když máme společnost, majitelé psů tráví více času procházkou než majitelé jiných zvířat, alespoň pokud žijeme v městském prostředí. Vzhledem k tomu, že cvičení je dobré pro zvládání stresu a celkové zdraví, vlastnictví psa může být připsáno za zvýšení těchto výhod.

Nabízejí společnost a bezpodmínečnou lásku

Domácí mazlíčci tu pro vás mohou být způsobem, jakým lidé nemohou. Dokážou nabídnout lásku a společnost a také si dokážou užít pohodlné ticho, udržet tajemství a jsou přítulní. A mohly by být tím nejlepším lékem na osamělost. Všechny tyto výhody mohou snížit množství stresu, který lidé zažívají v reakci na pocity sociální izolace a nedostatku sociální podpory ze strany lidí.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6826684/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat