Bolesti vás zbaví obyčejné namáčení nohou

Máte ve zvyku sledovat večer televizi? Proč tento čas nevyužít efektivněji? Napusťte si u filmu či seriálu do větší nádoby horkou vodu a ponořte do ní nohy. Po dvacetiminutovém namáčení dolních končetin odezní nejen jejich bolest, ale i nepohodlí v oblasti zad.

Bolí vás často nohy nebo záda? Jaká otrava! Může to být důsledek nadměrné fyzické aktivity či naopak sedavého životního stylu. Prsty v tom možná má i nesprávná technika zvedání těžkých předmětů, příliš dlouhé stání a dokonce i typ obuvi, kterou nosíte.

Stres si servítky nebere

„Svaly se napínají kvůli opakovanému stresu z kroucení, otáčení a každodenního ohýbání,“ potvrzuje americký chiropraktik Jeffrey Klein. „Pokud jde právě o dolní končetiny, jejich bolest může postoupit až do boků a oblasti kříže,“ dodává tento expert s tím, že pouhé namáčení nohou, jež trvá okolo 20 minut, může člověku výrazně ulevit. Jde to tedy i bez farmaceutických medikamentů z lékárny, které mají vyšší cenu, pochybné chemické složení i nežádoucí vedlejší účinky. Jak je možné, že lavor s vodou je tak překvapivě účinný?

Budiž teplo!

„Namáčení nohou v horké vodě snižuje zánět a stimuluje krevní oběh. Právě proto tato procedura tlumí bolesti a celkové nepohodlí, a to jak dolních končetin, tak i zad,“ vysvětluje další specialistka, kterou je americká masážní terapeutka Gilma Linares, jež působí v hotelu jistého světoznámého luxusního řetězce. Ono totiž dlouhé sezení i stání podle ní způsobuje hromadění krve v dolní části těla, což zvyšuje tlak na žíly nohou a narušuje jejich strukturální integritu. Ovšem namáčení v teplé lázni podporuje svižnější transport krve i obnovu buněk. Svaly, které jsou zauzlované nebo zanícené cvičením či dlouhou nehybností dostávají trochu krve a tím i kyslíku navíc, tudíž přichází rychlá úleva. Nohy nesou veškerou naši váhu, proto je nutné si je láskyplně hýčkat, shodují se oba jmenovaní odborníci.

Zdroj: www.wellandgood.com/vitiligo-conversation/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6473501/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat