Když si chcete narovnat své kosti spaním na podlaze

Spánek je čas, kdy se tělo po náročném dni regeneruje. Zesílí se tento účinek tím, že se neuložíte do postele, ale narovnáte své kosti na podlaze?

Prastará tradice spaní na podlaze nikdy nezestárne a v několika různých kulturách se stále praktikuje bez ohledu na to, kolik se vyrobí anatomicky tvarovaných polštářů a matrací slibujících pohodlí i podporu těla. Spaní na podlaze není vhodné pro každého, nicméně nedá se mu upřít, že poskytuje několik výhod.

Udržuje páteř na místě

Spánek na tvrdém povrchu může pomoci zlepšit držení těla, protože podlaha poskytuje rovnoměrnější podporu přirozené křivce páteře a lépe rozkládá tělesnou hmotnost. Díky tomu ulevuje od bolestí zad.

Zlepšuje krevní oběh

Žádné tlakové body nebo omezení z matrací! Ležení na podlaze – bez otlaků – zlepšuje krevní oběh a podporuje celkovou kvalitu spánku.

Podporuje flexibilitu

Pevný povrch respektuje přirozené pohyby těla během spánku, potenciálně tak zvyšuje flexibilitu a pohyblivost.

Má duchovní výhody

Někteří lidé věří, že spánek na podlaze umožňuje silnější spojení se zemí a poskytuje pocit uzemnění a klidu.

Co je špatně?

Navzdory výše uvedeným benefitům je nutné poukázat i na vedlejší efekty, jako je nedostatek odpružení, které může vést k nepohodlí, zejména u jedinců s kostnatými výčnělky nebo oblastmi citlivými na tlak. Vzniká i větší tlak na klouby, obzvlášť kyčle, ramena a kolena, proto se spaní na tvrdém povrchu nedoporučuje lidem, jež pociťují problémy jak s klouby, tak s páteří. Vyhnout by se mu měly i těhotné ženy, které potřebují podporu pro měnící se tělo a rostoucí bříško.

Podlahy také bývají chladnější než vyvýšené povrchy, zejména v chladnějším klimatu. Tento nedostatek izolace ztěžuje udržení tepla během spánku. V neposlední řadě vzniká riziko expozice alergenů. Podlahy jsou plné prachu a dalších částic, jež mohou vyvolat dýchací potíže.

Jak spát na podlaze?

Pokud tomuto trendu neodoláte, použijte tenkou matraci nebo podložku, vyberte si podpůrný polštář, který vyrovná vaši hlavu a krk s páteří a zajistí správné držení těla. Zároveň použijte silnější přikrývku, abyste zajistili izolaci a teplo, zvláště pokud spíte v chladnější zóně.

Zdroje: www.sleepfoundation.org/sleep-hygiene/sleeping-on-the-floor - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat