Bakterii H.pylori máme v sobě možná všichni

Víte, čemu se říká "nejúspěšnější patogen v historii lidstva?" Je to druh bakterie známý jako Helicobacter pylori (H. pylori) a existuje už nejméně 200 000 let. Věřte tomu nebo ne, ve skutečnosti není neobvyklé, že někdo má v sobě tyto bakterie po celý život a ani o tom neví!

Pokud máte tuto infekci, ve skutečnosti s největší pravděpodobností nebudete mít žádné příznaky, ale přítomnost této bakterie ve vašem těle může šestkrát zvýšit riziko vzniku rakoviny žaludku. Bakterie H. pylori jsou navíc častou příčinou dalších velkých zažívacích problémů, jako jsou vředy a gastritida.

Pravděpodobně se ptáte, jak se můžete Helicobacter pylori nakazit, když je to tak běžná infekce? Bohužel to může být tak jednoduché, jako sdílení nápojů nebo nádobí s někým, kdo je již bakterií nakažený.

Co je H. pylori?

Helicobacter pylori je spirálovitá bakterie. Způsobuje chronický zánět a infekci v žaludku a dvanáctníku (první část tenkého střeva bezprostředně za žaludkem). Obvykle se nachází ve slizniční vrstvě, která pokrývá a chrání tkáně lemující váš žaludek a tenké střevo. Když tato bakterie úspěšně zanítí vnitřní vrstvu žaludku, může se vytvořit vřed.

Existují konvenční způsoby léčby této infekce, ale nejsou bez negativních vedlejších účinků. Antibiotika například mohou nebo nemusí zabít špatné bakterie způsobující infekci H. pylori, ale také zničí vaše dobré bakterie.

Naštěstí existují přirozené způsoby, jak léčit infekci Helicobacter pylori a také ji předcházet.

Probiotika

Vzhledem k tomu, že H. pylori je nežádoucí nebo „špatná bakterie“ ve střevě, dává naprostý smysl, že probiotika („dobré bakterie“) mohou přirozeně pomoci v boji proti tomuto typu infekce.

Brokolicové klíčky

Brokolicové klíčky jsou rostliny brokolice staré jen několik dní. Obsahují extrémně vysoké hladiny chemikálie obsahující síru zvané sulforafan, který je známý pro své antioxidační a detoxikační účinky. Brokolicové klíčky se používají k výrobě oleje z brokolicových semen pro vnější použití i jako doplňky pro vnitřní použití.

Sulforafan v brokolicových klíčcích může nejen bojovat proti H. pylori a gastritidě, kterou může způsobit, ale může také pomoci chránit před gastrointestinálním poškozením.

Zelený čaj

Zelený čaj není jen oblíbený nápoj, ať už teplý nebo studený, zabraňuje také růstu bakterií Helicobacter pylori. Konzumace zeleného čaje může dokonce zabránit zánětu žaludeční sliznice, pokud je požit před vystavením infekci Helicobacter. 

Česnek

Česnek je přírodní protizánětlivý, a má dokonce přirozené antibiotické vlastnosti. Konzumace vařeného i syrového česneku může pomoci zničit bakterie Helicobacter pylori.

Propolis

Propolis je pryskyřičná směs sbíraná včelami z různých rostlinných zdrojů, která se používá k udržení konstrukčně zdravého úlu. Extrakt z propolisu je schopen zastavit růst bakterií H.pylori díky vysokému obsahu fenolických sloučenin.

Snižte stres

Pokud máte Helicobacter pylori, stres může zhoršovat příznaky. Ujistěte se, že do svého života denně zařazujete více látek, které snižují stres. Některé skvělé nápady zahrnují hluboké dýchání, jógu, tchai-ťi, akupunkturu a meditaci.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK534233/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat