Detoxikace podpaží je dobrý nápad

Jak se dozvídáme více o tom, že je důležité upustit od konvenčních antiperspirantů a místo nich používat přírodní deodoranty, lidé touží najít produkty, které mohou pomoci udržet tělesný pach na uzdě a zároveň neohrozit jejich zdraví. Co potřebujete vědět o detoxu podpaží?

Přírodní deodoranty – vyrobené z produktů, jako je jedlá soda a esenciální oleje – získávají na popularitě. Poměrně častou stížností však je, že nefungují tak dobře jako komerční produkty, aby udržely pot a pachy na uzdě.

A tehdy může pomoci detox podpaží. Může přirozeně snížit tělesný pach, díky čemuž je používání jemnějších produktů péče o tělo atraktivnější.

Co je to detox podpaží?

Detoxikace podpaží zahrnuje aplikaci čistících produktů, jako je dřevěné uhlí, jíl a jablečný ocet, aby se odstranily bakterie a zbytky, které mohou přispívat k zápachu.

Lidé to nejčastěji dělají, když přecházejí na přírodní deodoranty (které neblokují pot, ale omezují růst bakterií), aby tyto produkty lépe fungovaly. Když upustíte od antiperspirantů, můžete také zaznamenat dočasné nadměrné pocení.

Jak se zbavit škodlivých látek

Jak detoxikujete podpaží přirozeně? Nejčastěji se to provádí tak, že se látka ​​nanese do podpaží, nechá se zaschnout a poté se odstraní mýdlem a vodou. To dává ingrediencím čas na to, aby „nasákly“ nežádoucí bakterie a další a zanechaly pokožku hladší, takže bude produkovat méně zápachu.

Mezi přísady používané ve většině detoxikací podpaží patří:

Jedlá soda

Má schopnost absorbovat pot a pachy a pomáhá exfoliovat pokožku.

Bentonitový jíl

Absorbuje bakterie a chemikálie z pokožky, a navíc obsahuje minerály, jako je vápník, železo a hořčík, které mohou být absorbovány vašimi póry.

Jablečný ocet

Přispívá ke zdravému kožnímu mikrobiomu (tedy zdravému poměru různých bakterií, které žijí na kůži), navíc je užitečný pro vyrované pH pokožky.

Aktivní uhlí

Absorbuje nežádoucí částice z pokožky a má přirozené detoxikační vlastnosti.

Jak dlouho trvá detoxikace podpaží?

Vždy záleží na jedinci. Někteří lidé uvádějí, že více zapáchají a potí se několik týdnů poté, co přestali používat antiperspiranty, během kterých se pravděpodobně upraví hladiny bakterií v těle a pH. U jiných může tento přechod trvat jen několik dní.

Výhody detoxikace

A konečně – co se stane, když detoxikujete podpaží? Zde jsou některé z výhod:

Vyvážené bakterie (které mohou pomoci snížit tělesný zápach)

Aplikací produktů, které přirozeně ulpívají na bakteriích způsobujících zápach, a poté je odstraní nebo zabíjejí bakterie při kontaktu, snížíte nežádoucí pachy.

Například jablečný ocet může pomoci snížit přítomnost bakterií způsobujících zápach, a podpořit přirozenou rovnováhu pH pokožky (která je mírně kyselá). To přispívá ke zdravému „mikrobiomu pokožky“ v oblasti podpaží. A zdravější mikrobiom produkuje méně pachu.

Může pomoci zlepšit zdraví pokožky

Antiperspiranty mohou v některých případech dráždit pokožku, zejména pokud má někdo citlivou pokožku, takže volba detoxikačních a více přírodních produktů je dobrou alternativou, jak udržet pokožku spokojenou.

Další nevýhodou používání antiperspirantů je, že vysušují, protože jsou určeny ke snížení pocení. Ty zanechávají pokožku náchylnou k oděru, zarudnutí a zánětu.

Pokud se vaše podpaží snadno podráždí, klíčem k bezpečnému detoxu je použití správných jemných přísad a nic příliš drsného nebo vysušujícího.

Odstraňuje zbytky z antiperspirantů

Komerční antiperspiranty mohou zanechávat stopová množství chemikálií, které se mohou „zaseknout“ v pórech v podpaží. Neexistují sice žádné studie, které by prokázaly, jak detox podpaží prospívá, ale dává smysl, že když si dáte pauzu v používání antiperspirantů, dáte svému tělu čas, aby se těchto látek zbavilo (obvykle během jednoho až tří dnů).

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5651828/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9702281/, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat