Nejlepší esenciální oleje pro podzimní sezonu

Existuje tolik éterických olejů, které doplňují jednotlivé roční období, a to včetně barevného podzimu. Trávíte čas se šálkem hřejivého čaje v ruce? Pak zapněte difuzér a kouzlo okamžiku prohlubte těmito oblíbenými esencemi.

Brilantní, výrazné barvy listí, lahodné, kořeněné jídlo, teplé polévky i praskající krb. Tohle všechno je podzim, který se pojí i s určitými esenciálními oleji, které také vám pomohou při změně počasí. Které patří k těm nejlepším?

Červený pomeranč

Uklidňuje, pročišťuje myšlenky, jeho svěží, ovocná vůně pomáhá stabilizovat náladu souběžně s tím, jak se dny zkracují. Červený pomeranč zároveň podporuje imunitu.

Kardamom

Kardamom je blízký příbuzný se zázvorem a po staletí se používá jako koření. Sladká, kořenitá, svěží vůně zahání starosti a vnáší pocit důvěry ve vlastní já. Tento podzimní éterický olej vás zároveň zahřeje, jakmile se počasí zkazí.

Cedrové dřevo

Pokud máte potíže s přizpůsobením se novým podmínkám (chladnému počasí a větru), budete milovat éterický olej z cedrového dřeva! Obklopuje dřevitým objetím nabízejícím sílu a bezpečí. Použijte cedrový olej, abyste se zhluboka nadechli. Jedna sezona vašeho života končí, ta druhá začíná.

Skořice

Nechte se pohltit okouzlující vůní skořicové kůry. Pomáhá při pročišťování vzduchu, podporuje imunitu a zahřívá organismus.

Cypřiš

Cypřiš má kouřovou, dřevitou, pryskyřičnou vůni, jež nabízí emoční komfort. Tento olej zároveň udržuje zdravou průtokovou energii pohybující se tělem.

Kadidlo

Éterický olej kadidlo vyživuje pokožku, regeneruje pleť poškozenou chladem nebo větrem, zklidňuje mysl a spojuje s vnitřním klidem.

Zázvor

Zůstaňte v teple a vytvořte útulnou atmosféru s několika kapkami zázvorového éterického oleje! Zázvor inspiruje, poskytuje emoční sílu, čistí vzduch, zvyšuje imunitní zdraví a zklidňuje břicho po velkém, sytém a bohatém jídle.

Pačuli

Olej pačuli je lehce rozpoznatelný díky své bohaté, pižmově sladké vůni. Má uzemňující účinky, ulevuje pleti, která se s příchodem topné sezóny začíná vysušovat, a pečuje o nervovou soustavu.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8885650/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat