Mějte i v chladnějším období pleť jako z alabastru

Chladné období není nejlepším přítelem vaší pokožky. Jediný pohled na matnou, šupinatou pleť to potvrzuje, ale co byste řekli, kdybychom vám řekli, že ani zimy se vaše pokožka bát nemusí?

Kdybychom vám prozradili všechny tajné tipy, přijali byste vše, co nadcházející roční období nabízí, a možná byste se více vydali ven, abyste se mohli věnovat všem zábavným zimním aktivitám? Nebo byste se schoulili u ohně a už se nebáli, že suchý vzduch zanechá vaši pokožku šedou a nevzhlednou? Tím, že už nebudete bojovat proti ročnímu období a místo toho ho přijmete, bude vaše pleť mnohem šťastnější a vy také, když se podíváte do zrcadla!

Zde je šest nejlepších tajemství a odborných tipů, abyste se už nemuseli bát období chladu.

Používejte správné oleje

Pokud ještě nechráníte svou pokožku výživným pleťovým a/nebo tělovým olejem, tak na co ještě čekáte? Oleje jsou koncentrovanější a lepší pro celkovou hydrataci, když je vaše pokožka suchá a dehydratovaná.

Kvalitní obličejový olej, jako je arganový olej, nejen že vyživí vaši pokožku hlubokou vlhkostí, ale také ji naplní živinami, které budou bojovat proti volným radikálům, zmírní zánět, opraví suchou, poškozenou pokožku a zlepší lipidovou bariéru vaší pokožky, což zase zabrání ztrátě vlhkosti přes póry.

Kdo by mohl tušit, že to všechno dokáže pleťový olej? Olej vždy nanášejte na mírně navlhčenou pokožku, aby se lépe vstřebal, a vmasírujte – netřete!

Peeling jednou týdně

Chladný a suchý vzduch urychluje ztrátu vody z pokožky, což může způsobit, že bude vypadat drsně, suše a mdle. Dehydrovaná pokožka může vykazovat známky suchosti, včetně odlupování, šupinatění a praskání.

Hromadění odumřelých kožních buněk navíc může bránit vstřebávání hydratačních krémů a dalších produktů na obličej. Abyste tomu zabránili, používejte jednou nebo dvakrát týdně jemný peeling k omlazení povrchu pokožky.

Nesvlékejte kůži

Mnoho lidí dělá tu chybu, že si pleť během chladných zimních měsíců příliš čistí nebo oplachuje horkou vodou. To jsou přitom dvě z hlavních příčin suché, dehydratované pokožky.

Bez ohledu na to, kolik oleje poté nanesete, tyto nezdravé kožní návyky ve skutečnosti narušují lipidovou bariéru a vaše pokožka bude potřebovat čas na zotavení. Poškozená lipidová bariéra může mít z následek suchou, zanícenou pokožku, protože vaše pokožka produkuje kožní maz.

Obličej vždy opláchněte vlažnou vodou a používejte jemný čisticí prostředek na olejové bázi, nejlépe jen na noc. Ráno nastříkejte hydratační tonikum na vatový tampon a před aplikací olejů a pleťových vod utřete obličej.

Pokud jde o vaše tělo, používejte zcela přírodní tělové mýdlo, které neobsahuje agresivní pěnidla a detergenty, které mohou zbavit vaši pokožku jejích přirozených olejů a způsobit podráždění.

Přidejte do vzduchu trochu vlhkosti

Důvodem, proč je zima pro naši pokožku tak drsným obdobím, je nedostatek vlhkosti ve vzduchu. Zvlhčovač ve vašem domě může pomoci přidat vlhkost do vzduchu, aby pomohla udržet vlhkost vaší pokožce.

Zvlhčovače jsou úžasné, protože do nich můžete přidat esenciální oleje pro aromaterapeutické výhody, které vám pomohou změnit náladu. Levandulový olej uklidní, mátový olej dodá energii a citrusy zvednou náladu.

SPF je váš nejlepší přítel po celý rok

Proč odkládat ochranný faktor, když slunce zmizí a zatažené dny se stanou normou? Věděli jste, že i ve dnech, kdy nesvítí slunce, je vaše pokožka vystavena riziku poškození UV zářením? Zvykněte si vždy po nanesení oleje nebo hydratačního krému a před tím, než vyrazíte ven, na všechny exponované oblasti nanést velkou vrstvu krému s ochrannou vrtsvou. Zapomeňte ale na chemické opalovací krémy a zvolte raději přírodní produkty na minerální bázi, které jsou nejen lepší pro vaši pokožku, ale neohrožují ani vaše zdraví.

Zvládejte stres efektivně

Stres je nepřítel, nejen pokud jde o dobrou pleť. Dokáže vše od narušení přirozené rovnováhy naší pokožky až po rozklad kolagenu, který pak naši pokožku vystavuje riziku zrychleného stárnutí.

Hledání způsobů, jak efektivně zvládat stres, může pomoci udržet vaši pleť v této sezoně co nejjasnější. Snažte se cvičit alespoň třikrát týdně – to uvolňuje endorfiny a snižuje stresový hormon kortizol. Můžete se také pokusit zapojit se do každodenní meditace nebo cvičení jógy, procházet se v přírodě, malovat, zpívat, tvořit, cokoli, co zaměstná vaši mysl pozitivním, kreativním způsobem, ale hlavně něco, co prostě rádi děláte!

Zdroj: názory autora, www.ncbi.nlm.nih.gov/search/research-news/8403/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat