Začněte suchým kartáčováním pro lepší pleť

Dokážete si představit každodenní rutinu, která zabere jen pět minut, má úžasné wellness výhody, je prakticky zdarma, vaše pleť rozzáří a budete se cítit opravdu dobře? Pak vyzkoušejte suché kartáčování.

Suché kartáčování pomáhá uvolnit ucpané póry a vylučovat toxiny, které se zachycují pod kůží. Vzhledem k tomu, že jedna třetina toxinů z těla se vylučuje kůží, tento super velký orgán vyžaduje každodenní pozornost.

Odlupuje mrtvou kůži

V mladém věku není suché kartáčování nutné, protože pokožka se automaticky obnovuje. S přibývajícím věkem je však užitečné provádět peeling jednou nebo dvakrát týdně, abyste pomohli obnovit pokožku a odstranili odumřelé kožní buňky – vaše pokožka pak bude svěží a zdravá.

Je důležité to udělat jemně, abyste si nepotrhali kůži. Nechcete narušit ochrannou vrstvu pokožky nebo způsobit podráždění citlivé pokožky, která by se mohla infikovat. Přílišná exfoliace může také dehydratovat pokožku, což je poslední věc, kterou byste chtěli.

Stimuluje lymfatický systém

Protože vaše pokožka pomáhá při detoxikaci těla, je důležité ji udržovat zdravou, aby mohla dělat svou práci. Pokud však vaše pokožka obsahuje příliš mnoho toxinů nebo odumřelých kožních buněk, nemusí být schopna odstraňovat odpad z vašeho těla tak efektivně, jak je potřeba.

Suché kartáčování může pomoci vašemu lymfatickému systému, který má za úkol odstraňovat toxiny z těla a v konečném důsledku pomáhá předcházet onemocnění. Pokud je pokožka zdravá, může pomoci uvolnit toxiny, takže tělo nebude muset tak tvrdě pracovat, aby se jich zbavilo.

Snižuje celulitidu

Všichni nenávidí celulitidu a zdá se, že je tak těžké se jí zbavit. Celulitida je často způsobená zadržováním tekutin, nedostatečným krevním oběhem, slabou strukturou kolagenu a zvýšeným množstvím tělesného tuku spolu s hormonální nerovnováhou, zdravotním stavem, genetikou, špatnou stravou a toxicitou.

Suché kartáčování může pomoci stimulovat buňky a odbourávat toxiny z podkoží, což může působit jako přírodní lék na celulitidu, a dokonce snížit výskyt strií.

Uvolňuje póry

Póry na kůži se mohou časem ucpat odumřelými kožními buňkami, znečišťujícími látkami a kosmetikou. To způsobuje, že játra a ledviny pracují opravdu tvrdě, aby se zbavily nečistot. Suché kartáčování uvolňuje póry vaší pokožky a pomáhá vaší pokožce absorbovat více živin, což podporuje zdravou pokožku a umožňuje, aby se tyto toxiny uvolňovaly o něco snadněji.

Nabízí úlevu od stresu

Další výhodou suchého kartáčování je, že je podobné masáži při snižování stresu, což je skvělé pro vaše zdraví, protože odstraňuje úzkost. Když jste méně vystresovaní, vaše tělo se mnohem rychleji hojí z jakéhokoli zánětu způsobujícího onemocnění.

Pokud zažíváte stres po dlouhou dobu, může být nebezpečný a může zvýšit riziko srdečních onemocnění, cukrovky, přibírání na váze nebo obezity, duševních poruch, autoimunitních onemocnění, poruch trávení, a dokonce i rakoviny.

Zdroj: www.health.clevelandclinic.org/the-truth-about-dry-brushing-and-what-it-does-for-you/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat