Podzim přináší změny v péči o pleť

Nové roční období, nové kosmetické podmínky. Pomozte své tváři přejít z horkého a vlhkého počasí do toho chladnějšího a suchého. S jedním známým vitaminem to půjde o dost snadněji!

Dýňové koláče, pestré barvy, oblíbené kozačky a kardigany. Je tu podzim, takže se mění i způsob, jakým pokožka reaguje na nové teploty. Oproti létu je během chladnějších měsíců vzduch venku i uvnitř sušší, a to nejen kvůli zahájení topné sezony. Když však pokožka začne ztrácet vlhkost, naruší se její kožní bariéra, což způsobí zvýšenou citlivost, suchost a podráždění. Zde je několik tipů, které je podle dermatologů vhodné dodržovat ihned s prvním padajícím listím.

Sáhněte po elastinu a kolagenu

Lidé s citlivou pokožkou nebo s onemocněními, jako je lupénka či ekzém, mohou během přechodu ročních období po několik dní (i týdnů) pociťovat pálení a svědění. Nejlepší věc, kterou můžete udělat, je pleť hydratovat a pokrýt ji esenciálními oleji, séry a hustšími krémy s elastinem a kolagenem. Napomůžete tak procesu obnovy.

Přejděte na silnější hydratační krém

Kvůli změnám prostředí je přechod na hustší hydratační krém před spaním důležitý. Vyberte takový, který nedráždí a neucpává kožní póry, a nezapomeňte ani na citlivou pleť rtů a oblast okolo očí. Ani tady pokožka nemá ráda náhlé teplotní přechody, proto může trpět. Obecně pro pozimní čas zvolte hutnější konzistenci s více výživnými složkami, než obsahoval váš lehký letní krém.

Přidejte do svého denního režimu vitamin C

Vitamin C v chladnějších měsících pomáhá v boji proti paprskům SPF, které nejsou plně blokovány opalovacím krémem. Zároveň vyrovnává pigmentaci kůže, což zase podporuje produkci kolagenu. Výsledkem je jasnější pleť. Z tohoto důvodu céčko přijímejte jak v rámci stravy, tak i kosmetické péče. Zkuste třeba pleťové kapsle s koncentrátem uvedeného vitaminu.

Obstarejte si zvlhčovač vzduchu

Spolu s vaším pravidelným režimem péče o pleť dermatologové navrhují investovat do zvlhčovače vzduchu. Čím více vlhkosti ve vzduchu je, tím více je pokožka hydratovaná.

Nepřehánějte to s peelingy

Optimálním obdobím pro loupání pokožky je právě podzim a zima, kdy slunce přestane být aktivní. Peeling však neprovádějte častěji než jednou za týden. Kůže zbavená odumřelých buněk je stále velmi tenká a jemná a pro svoji regeneraci vyžaduje čas minimálně sedm dní.

Zdroje: www.greenpeople.co.uk/blogs/the-beauty-hub/top-5-awesome-autumn-beauty-tips, https://sheerblisslondon.com/top-7-autumn-skin-care-tips/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat