Během menstruace ztrácí ženy pro muže na přitažlivosti

Jen málo věcí je v životě ženy tak přirozených (ať se nám to líbí, nebo ne) jako menstruace. Tím pádem musíme být jako ženy na tento jev odbornice, nebo ne?

Tak schválně, kolik z následujících osm zajímavostí o menstruaci jste opravdu věděla?

Během menstruace ztrácíte pro muže přitažlivost

Tedy z biologického hlediska. Během menstruace totiž mužům nevoníme tak, jako když své dny nemáme. Je to celkem pochopitelné – pravděpodobnost, že otěhotníme, když menstruujeme, je o něco nižší než jindy (ale pozor, není to vyloučené), a tak nejsme tak sexuálně přitažlivé. Naopak v období okolo a během ovulace jsme nejžádostivější (co se sexu týče).

Máme větší chuť na sex

Navzdory výše napsanému máme těsně před menstruací, během ní a chvíli po ní mnohem větší chuť na milování, než v jiných dnech. Hladina hormonu progesteronu, který podle vědců potlačuje naše libido, je totiž v souvislosti s menstruací na velmi nízké hladině. Příroda má zkrátka smysl pro humor – v období, kdy většina žen z hygienických či etických důvodů milování odmítá, máme na sex největší chuť (nemluvě o tom, že mužům během menstruace „nevoníme“).

Moc rády nakupujeme

Přibližně 10 dnů před začátkem menstruace se z většiny žen (studie hovoří až o dvou třetinách) stanou přebornice v nákupech, případně mají k výletu do obchodního centra nepřekonatelnou chuť. Důvod? Podle vědců se tak snažíme vyrovnat s premenstruačním syndromem (prostě si chceme v tomto náročném období udělat radost).

Walt Disney o menstruaci natočil film

Je to tak. Disney se evidentně nesoustředil jen na pohádky pro děti, ale i na vzdělávání mladých žen. V roce 1946 natočil 10minutový snímek s názvem Příběh menstruace (The Story of Menstruation). Mimochodem, s největší pravděpodobností to bylo poprvé, co se na filmovém plátně objevilo slovo „vagina“.

Ovlivňuje náš hlas

Náš hlas zní trochu jinak, když menstruujeme. Potvrdil to zajímavý experiment, kdy vědci požádali skupinu žen, aby každá – v různé fázi svého menstruačního cyklu – nahrála, jak počítá od jedné do pěti. Nejenže se potvrdilo, že během menstruace zní hlas trochu odlišně, ale když vědci pustili nahrávky skupině mužů, většina z nich byla schopná identifikovat, který hlas patří menstruující ženě.

Ve středověku se spojovala s rudými vlasy

Lidé v některých středověkých kulturách věřili, že když se narodilo dítě s rudými či rezavými vlasy, je to důkaz, že bylo počato během matčiny menstruace.

Můžete při ní krvácet i z nosu

Některé ženy těsně před menstruací či během ní krvácejí z nosu. Na vině je vysoká hladina estrogenu, který ovlivňuje i cévy v nose, a způsobuje tak ono krvácení. Mimochodem, byly zaznamenány i případy, kdy menstruující ženy krvácely z uší, očí nebo i úst (ale jde o velmi vzácné případy).

Byla použita jako zbraň proti vzdělávání žen

Na počátku 20. století vyšla zajímavá práce z pera Edwarda H. Clarkeho, profesora na lékařské fakultě Harvardovy univerzity, který v ní tvrdil, že vyšší vzdělávání má na ženy negativní dopady, především na její dělohu. Clarke varoval, že pokud bude žena studovat, všechna krev bude zapotřebí v mozku, a už proto žádná nezbude na dělohu, respektive menstruaci...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat