Otoky i nekonečné svědění. Jak zmírnit následky hmyzího štípnutí

Léto nabízí spoustu radostí, ale také několik ne úplně příjemných zážitků. Jedním z nich je například zvýšený zájem komárů a podobného hmyzu o naši osobu…

Nějakému tomu štípanci se prostě nevyhneme. Jak zabránit tomu, abychom se po tom, co si na nás komár, vosa, ovád nebo jim podobný hmyzák pochutná, neudrbali k smrti a nechodili týden s otoky? Máme pro vás pár tipů!

Speciální masti, séra apod.

V lékárně či drogerii seženete produkty přímo určené k ošetření hmyzího štípnutí. Vhodné jsou především pro lidi, kteří vědí, že trpí na otoky apod. Dokážou si nejen poradit se zmíněným otokem, ale i svěděním.

Citronová šťáva a spol.

Pomoci si proti svědění můžete i zásobami v kuchyni. Potřete místo štípnutí například citronovou šťávou nebo octem.

Jiná babská rada pak doporučuje rozpustit v troše vody sůl nebo smíchat s vodou jedlou sodu a vzniklou pastu nanést na postižené místo.

Aloe vera

Pokud doma pěstujete tuto oblíbenou rostlinu, máte v květináči univerzálního pomocníka. A na hmyzí štípnutí se aloe, respektive šťáva z ní, hodí výborně. Mimochodem, pokud nejste zrovna nadanými pěstiteli, dá se gel z aloe koupit v lékárně.

Zubní pasta

Potřete štípanec zubní pastou (nejlépe takovou, jež obsahuje mentol) a za chvíli už o svědění nebudete vědět.

Alkohol

Nemáme samozřejmě na mysli jeho konzumaci – alkohol se rychle odpařuje, a pokud jej aplikujete na pokožku (v tomto případě na hmyzí kousnutí), díky této své schopnosti místo příjemně ochladí a zmírní svědivost. Sáhněte tedy v případě potřeby po výrobcích s vyšším obsahem alkoholu (z nápojů nejlépe po vodce apod.), ale postižené místo můžete potřít například pleťovým tonikem apod.

Tlak

A ještě jeden „osvědčený“ tip na závěr. Nikdo neví proč, ale zdá se, že svědění pomůže zmírnit, pokud do místa štípnutí vtlačíte nehtem písmeno X. Za pokus to určitě stojí – rozhodně je to lepší než si štípanec celý rozdrbat…





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat