Bojíte se cukrovky? Dejte si dvě hrsti ořechů denně

Ořechy patří mezi tzv. superpotraviny. Tedy ty, které obsahují tolik živin a blahodárných látek, že jsou spíš lékem než pokrmem. Pravidelná konzumace ořechů chrání před chorobami srdce a cév, podle kanadských vědců je však také prevencí diabetu typu 2. Stačí přitom šest ořechů denně.

„Dvě porce po třech ořechách denně podle všeho snižují a stabilizují hladinu cukru u lidí s diabetem 2. typu, navíc u zdravých jedinců jsou prevencí rozvoje tohoto onemocnění,“ tvrdí kanadští lékaři.

Ideální variantou jsou vlašské ořechy, které jsou mezi všemi olejnatými jádry absolutní jedničkou. Zdravé jsou také kešu oříšky (což jsou semena bobovité rostliny), lískové či pekanové ořechy.

Tým lékařů z Nemocnice svatého Michala v Torontu definoval jednu porci jako třicet gramů ořechů. K prevenci diabetu tak stačí schroupat denně šedesát gramů ořechů. Osoby, které denně pozřou šest ořechů, mají nižší a vyrovnanější hladinu glukózy v krvi.

„Tři ořechy dvakrát denně jsou jedním ze způsobů, jak mohou lidé udržet hladinu cukru na zdravé úrovni,“ tvrdí doktor John Sievenpiper z Nemocnice svatého Michala v Torontu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:00
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat