Chcete být zdravější a usměvavější? Vyrazte okopávat záhonky

Že vás okopávání záhonků či opečovávání rostlinek nikdy nijak nelákalo? Možná byste měla svůj postoj přehodnotit. Zahradničení totiž lidskému organismu velmi prospívá. Jak?

Spaluje kalorie

Nemyslete si, při zahradničení se docela zapotíte. A to je dobře – spálíte při něm totiž spoustu kalorií. Podle jedné z amerických studií až 330 kalorií za hodinu! To je v podstatě stejné množství jako za hodinu posilování...

Snižuje krevní tlak

Zahradničení je americkým Národním institutem pro zdraví srdce, krve a plic doporučováno v boji proti hypertenzi, tedy vysokému tlaku. Ideální doba je podle institutu 30 minut několikrát týdně.

Posiluje imunitní systém

Když zahradničíte, trávíte čas venku. A díky slunečnímu záření dostáváte do těla potřebný vitamin D. Ten zas napomáhá vstřebávání vápníku, který posiluje nejen kosti, ale také imunitu.

Pomáhá od stresu

Manuální činnost na zahradě odvede vaše myšlenky od nepříjemností, jež musíte každodenně řešit. Kromě toho vidíte „plody“ své práce, pohybujete se v hezkém prostředí, utřídíte si myšlenky... Stres je zapomenut!

Zlepšuje milostný život

Vyrazte na zahradu spolu s partnerem. Studie totiž ukazují, že zahradničení zvyšuje u mužů chuť na sex, navíc jakýkoli mírný pohyb na čerstvém vzduchu snižuje pravděpodobnost potíží s erekcí. A jelikož pomáhá zahrada od stresu, nebude vašeho milého od sexu nic rozptylovat (a vás také ne).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat