Prevence rakoviny děložního čípku? Houby!

Alfa-glukany z hub shiitake a dalších druhů by mohly být lékem na pohlavně přenášený virus HPV, který může vyvolat rakovinu děložního čípku, penisu, konečníku i úst. Vědci z Texasu testovali po dobu šesti měsíců výtažek AHCC z japonských hub shiitake a vyléčili osm z deseti žen nakažených HPV.

AHCC je aktivní hexosová směs, patentovaný výtažek z hub shiitake, který vyvinuli před třiceti roky vědci z Tokia. Směs obsahuje především alfa-glukany z plodnic zmíněné houby a také aminokyseliny a minerály.

Tým profesorky Judith Smithové z University of Texas podával AHCC deseti ženám s HPV po dobu šesti měsíců. Pacientky užívaly preparát denně. A osm z nich se HPV zbavilo.

„Výsledky jsou velmi povzbudivé. Dokázali jsme potvrdit, že je potřeba léčit minimálně tři měsíce, ale někteří pacienti potřebují šest měsíců. Protože je AHCC doplněk potravy bez vedlejších účinků a má další blahodárné účinky na imunitu, v druhém klinickém testování budeme přípravek používat u všech pacientů šest měsíců,“ uvedla profesorka Smithová z Texasu ve zprávě ke svému výzkumu.

AHCC je patentovaný výtažek z shiitake, které jsou bohaté na alfa-glukany. Na ty jsou bohaté také plodnice hlívy ústřičné. Tak jako hlíva i shiitake je po stovky let uctívána asijskou medicínou jako mocný všelék. Posiluje však především imunitní systém a brání růstu nádorových buněk.

HPV je velmi nakažlivý virus, který se přenáší pohlavním stykem. Může být z genitálií přenesen také do úst a konečníku. Všude tam, kde se vyskytuje, může vyvolat nádorové bujení.

Alfa-glukany jsou polysacharidy, patří mezi ně také lidský zásobní polysacharid glykogen či rostlinný zásobní polysacharid škrob.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat