Bylinky, které mohou pomoci s projevy alergií

Je tu léto a s ním kromě období radovánek, grilování a dovolených probíhá i období alergií. V jakých pokladech nám příroda nabízí pomoc?

Kopřiva

Tahle bylinka v sušeném stavu, z něhož připravíte nálev, působí protizánětlivě a zmírňuje dráždivý kašel. Někteří odborníci však kopřivový čaj nedoporučují pít déle než 10 dní.

Jablka, cibule, červené víno, borůvky, zelený či černý čaj

Všechny výše zmíněné pochoutky mají jedno společné – obsahují flavonoid kvercetin. Ten je silným přírodním antihistaminikem, kromě toho posiluje i imunitní systém. Ostatně jej můžete dostat i v lékárně, jako doplněk stravy.

Zázvor

Je velmi silným antioxidantem a o jeho protizánětlivých účincích byly popsány stohy papíru. Mírní i podráždění dýchacího systému.

Černý bez

Květy černého bezu fungují jako posilovač imunitního systému, navíc je už naše prababičky používali při boji s kašlem – a pomáhají i při tom způsobeném alergiemi.

Borovice

Výtažek z kůry borovice – pycnogenol – pomáhá v období alergií tím, že posiluje imunitu, působí protizánětlivě a pomáhá regenerovat podrážděné sliznice v nose i ústech. Seženete jej jako doplněk stravy v lékárnách.

Trápí vás alergie? Tipy pro boj s nimi najdete v našem speciálu Alergie!





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat