Chladnička je srdcem každé kuchyně

17.12.2015 | Bydlení a design

Pokud byste si do kuchyně měla koupit jen jeden spotřebič, který by to byl? Rychlovarná konvice, kávovar, mikrovlnka? Nejdůležitějším článkem kuchyně je … Pokud jste myslela na chladničku, pak je to za nás trefa do černého.

Vybrat tu správnou je v dnešní době kumšt, a tak jsme vyzpovídali Michala Kollára, produktového manažera pro oblast chlazení ze společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak. Zajímalo nás, na co se při nákupu zaměřit, bez kterých moderních technologií se neobejdeme a co je nejdůležitější aspekt pro uchování potravin v perfektní kondici.

Čím a jak začít, když si chci koupit novou chladničku?

Důležité je si uvědomit, jestli jsme doma sami, nebo pořizujete spotřebič pro několikačlennou domácnost. A zároveň také, jak velký máme pro chladničku vyčleněný prostor. Ne do všech domácností se vejde tzv. americká dvoudveřová chladnička, ale vhodnou alternativou může být klasická volně stojící kombinovaná chladnička.

Do moderní kuchyně volí spousta lidí vestavné spotřebiče, aby byl zachován jednotný styl kuchyňské linky.

Ano, vestavné spotřebiče jsou jistě oblíbenou variantou. Je však třeba je odborně namontovat a mnohdy na úkor designu postrádají vnitřní prostor. Chladnička Samsung Chef Collection, model RB41J7899S4/EF, spojuje výhody vestavných a volně stojících spotřebičů. Svým minimalistickým designem Kitchen Fit upoutá na první pohled. Unikátní plochý povrch dveří z broušené nerez oceli s ostrými hranami naprosto splyne s kuchyňskými skříňkami a nenaruší soulad, naopak dodá kuchyni punc profesionality. Vzhledem to však pouze začíná. Oproti vestavným typům nabízí až o 30 % více vnitřního objemu díky technologii SpaceMax a přitom se vejde do stejného prostoru. Navíc není potřeba žádná montáž.

Jaké funkce jsou u chladničky důležité?

Klíčové je uchovat potraviny co nejdéle čerstvé. Na vývoji řady Chef Collection spolupracoval Samsung se světovými šéfkuchaři, kteří se podělili o své know-how. Díky tomu vznikla série spotřebičů špičkové kvality. Za nejdůležitější aspekt uchování čerstvosti potravin je považována konstantní teplota, která zabraňuje rychlé zkáze surovin. Proto jsou chladničky Samsung vybaveny nejmodernější technologií No Frost, která zabraňuje tvorbě námrazy, čímž zajišťuje nejen bezvadný stav našich pokrmů, ale též úsporný provoz. Systém odděleného chlazení, Twin Cooling Plus, distribuuje suchý mrazivý vzduch v mrazáku a optimální vlhký vzduch v chladničce, což opět prospívá obsahu chladničky. Precizní výkon pak zaručuje kovový plát v zadní části chladničky, Metal plate, který dokáže akumulovat chladný vzduch a pomáhá udržet stálou teplotu.

Je ještě něco více, co bychom měli po chladničce požadovat?

Výhodou některých chladniček je například také vnitřní uspořádání. Je důležité, aby bylo přizpůsobitelné aktuálním potřebám domácnosti. Aby se do ní vešly nápoje, pokrmy, anebo třeba dort pro dětskou narozeninovou oslavu. Chladničky Samsung jsou vybaveny výsuvnými policemi, nastavitelnými dveřními přihrádkami a speciálními oddíly, které splňují požadavky i těch nejnáročnějších uživatelů.

Navíc disponují speciální zásuvkou Chef zone, která dokáže udržet teplotu - 0,5 stupně Celsia, a je tak ideálním místem pro skladování choulostivých surovin či potravin jako jsou ryby či jiné čerstvé maso. Maso zde nezmrzne, čímž by se narušila jeho struktura, a zároveň se potlačí bakteriologické procesy. A pokud se chystáte marinovat maso, pak lze využít praktickou nerezovou pánev Chef Pan. V ní se maso naloží, vychladí, upeče a následně se umyje v myčce

Více informací naleznete na www.samsung.cz.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat