Jak na skvrny v pěti krocích

Jak krásný by byl život bez nevzhledných fleků na oblečení nebo na koberci! Bohužel, nic není dokonalé, a tak se se skvrnami musí čas od času potýkat každý z nás.

Boj s nimi však může být jednodušší, pokud se budete držet následujících pravidel.

1.    Identifikujte skvrnu

To je základ – nejprve musíte zjistit, z čeho skvrna pochází. Dopřálo si vaše dítko malinovou limonádu, nebo se pokoušelo nakreslit Červenou Karkulku? Možná se vám to bude zdát jako detail, ale každá skvrna potřebuje specifické čištění. Pokud totiž zvolíte nesprávný čistič, můžete z původně lehce odstranitelného fleku vyrobit trvalou „ozdobu“.

2.    Zjistěte materiál

Nejen původ skvrny je nutné zjistit, musíte vědět i to, na kterém materiálu se nachází. Vždycky se držte pokynů k praní uvedených na oblečení. Je totiž sice hezké, že skvrnu spolehlivě odstraníte vyvářkou, ovšem jaký to má smysl, když při tom zcela zničíte mohérový svetr…

3.    Jednejte rychle

Čím je skvrna čerstvější, tím snadněji půjde odstranit. Nemá tedy cenu hodit oblečení do prádla s tím, že se vypere, až budete prát příště. Některou zaschlou špínu totiž už nemusí navzdory reklamě odstranit nic.

4.    Zaměřte se na ně ještě před praním

Nespoléhejte jen na samotný prací prášek. Než hodíte ušpiněný kousek oblečení do pračky, ošetřete jej speciálním přípravkem na skvrny. Jen si dejte pozor, abyste nepoužili příliš agresivní produkt, který by mohl poškodit látku – vždy se řiďte pokyny na etiketě.

5.    Buďte trpěliví

Může se stát, že navzdory veškeré snaze se vám nepovede skvrnu odstranit hned napoprvé. Nezoufejte a celý proces praní opakujte. Možná budete napodruhé úspěšnější (a možná napotřetí nebo napočtvrté).
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat