Cukr nemusí být jen nepřítel. V domácnosti jej oceníte

Spousta z nás se v současnosti snaží zbavit cukru. Jak se totiž ukazuje, jeho konzumace škodí organismu víc, než jsme si mysleli. Také patříte k lidem, kteří se rozhodli cukr ze svého jídelníčku eliminovat? Dobře děláte. Než se ale zbavíte posledního zrnka cukru, nechejte si v cukřence nějakou zásobu. Ne na slazení, ale jako pomoc v domácnosti.

Kde všude obyčejný cukr oceníte?

Vzpruha pro pugéty

Dostali jste kytici řezaných květin? Pak ve sklence vody rozpusťte 3 lžičky cukru, přidejte 2 lžíce octa a směs přidejte k vodě do vázy. Váš pugét tak vydrží mnohem déle.

Záchrana pro mlýnek

Pokud si dopřáváte luxus v podobě kávy z čerstvě namletých zrn, jež si sami doma melete v elektrickém mlýnku, pak byste o tento přístroj měli pečovat. Vzhledem k tomu, že se mlýnek dost těžko čistí, vyzkoušejte malý trik – „umelte“ v něm asi čtvrt šálku obyčejného cukru. Jednak mlýnek zbavíte starých zbytků kávových zrn, jednak jej vyčistíte od mastnoty.

Úleva po štípnutí

Dostali jste žihadlo od vosy či včely? Pak na postižené místo aplikujte pastu ze stejného množství cukru a vody. Nechejte 20 minut působit a poté opláchněte. Podráždění a svědění by mělo být mírnější.

První pomoc pro spálený jazyk

Ochutnali jste polévku nebo se napili čaje ještě před tím, než dosáhly stravitelné teploty? Pak jistě víte, jak nepříjemný je spálený jazyk. Pokud se vám něco takového přihodí, rychle jej „namočte“ do cukru a nechejte chvíli působit. Bolest se rychle stane mnohem snesitelnější.

Nepřítel skvrn od trávy

Zase se váš potomek vrátil se zelenými koleny? Skvrny od trávy dají často zabrat i jinak spolehlivému prášku na praní. Ovšem můžete mu situaci značně usnadnit. Aplikujte na skvrnu pastu z cukru a vody, nechejte hodinku působit a poté hoďte do pračky.

Alternativa kartáčku

Máte po práci na zahradě nebo v dílně špinavé ruce? Zkuste k vodě a mýdlu při mytí přidat také cukr. Bude sloužit jako jemný kartáček, který nedá špíně šanci. A k tomu bude vlastně takovým peelingem, který vaše zkoušené ruce zanechá krásně jemné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat