Okna bez chybičky. Tyhle tipy zajistí dokonalou čistotu beze šmouh

22.05.2018 | Bydlení a design

Pokud bychom hodnotili domácí práce z hlediska jejich oblíbenosti, mytí oken by se nejspíš na předních příčkách neumístilo. Není proto divu, že si tuto práci snažíme usnadnit, jak jen můžeme. Pomohou nejen osvědčené triky našich maminek, ale také spolehlivý pomocník. Takovým je Windomatic Power od Viledy, který vyzkoušely i naše testerky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze. Máte stejné zkušenosti?

Jako nová

Už předem se děsíte mytí oken, protože to je „disciplína“, kterou bytostně nenávidíte? Vyzkoušejte babské rady, díky kterým na okenním parapetu strávíte podstatě méně času.


Čistá a lesklá okna beze šmouh během chvilky? S Windomatic Power Complete Set od Viledy se tahle fantazie promění v realitu!

Máte doma kopřivový čaj? Tenhle výluh vám pomůže umýt okna snadno a rychle. V opačném případě krásně poslouží i kopřivový šampon. Stačí přibližně jednu deci přimíchat do kbelíku vlažné vody a dát se do práce. Spousta hospodyněk používá na mytí oken vodu s octem nebo citronem. Všimnete-li si šmouh, ty zase potřete použitým pytlíkem černého čaje.

Pokud jste se mytí oken nějaký ten pátek (ne-li rok) vyhýbali, budete muset okna umýt dvakrát. Poprvé se soustřeďte na odstranění těch nejhorších nečistot (pořádně okno vydrhněte a pak opláchněte vodou), podruhé už jen dočistěte zbytky špíny.

Jestliže myjete okna v domě, který má víc než jedno podlaží, pak vždy myjte jako první okna v horním patře a postupujte dolů. Nebudete se totiž muset trápit s případnými kapkami, jež by stekly z mytých oken nahoře na ta již vyleštěná dole. Proč dělat zbytečně práci dvakrát?

Vysavač na okna? Ano!

Práci vám ovšem usnadní nejen babské rady, ale také šikovný pomocník. Takový, díky nemuž touto domácí prací strávíte doslova jen pár minut a ani se nezapotíte, je vysavač a ruční mop se sprejem na okna Windomatic Power Complete Set od Viledy. Přesvědčily se o tom i naše testerky. Jak byly spokojené?

„Už samotné balení je lehké, s praktickým úchytem. Po rozbalení mě čekalo zkompletování výrobku, které po zběžném mrknutí na návod dá dohromady snad i dítě. Naplnění zásobníku a hned člověk může umývat. Na stěrce velmi oceňuji možnost praní. Samotný přístroj je pak skutečně super. Hned na první pokus jsem měla okna čistá, lesklá a beze šmouhy. Pro ty z nás, kteří znají jen stěrku a ruční leštění, je tohle skvělá věc. A to vážně nepřeháním, protože rychlost, s jakou jsem měla umytá všechna okna, se rovná délce mytí okna v jednom z pokojů! Za mě palec nahoru a vřele doporučuji,“ chválila testerka Suisei.


Součástí balení Windomatic Power Complete Set od Viledy je i praktický ruční mop s rozprašovačem. S takovými pomocníky bude mytí oken zábavou!

„S přístrojem se pracuje velice snadno. Zvládla pomáhat i má 3letá dcera. Přístroj se dobře drží a je přijatelně těžký. Snadná manipulace a snadné čištění. Na rychlé čištění oken a skel vřele doporučuji hlavně maminkám, co mají děti, které se rády krášlí u zrcadel,“ přidala se testerka haj.denisa.

„Návod stručný a jasný. Nabito bylo za 3 hodinky a vydržel skoro hodinu. Okna mám krásně umytá, bez šmouhy. Přístroj je tichý (i když jsem dala MAX), lehký, dobře se drží v ruce a kloub je fantastický, že dobře přilne k oknu. Zkoušela jsem i okno v koupelně, kuchyňskou linku i vylité pitíčko a paráda! Vřele doporučuji,“ chválila testerka JankaSklenka.

„Za mě naprosto skvělý pomocník! Mytí oken je s ním opravdu snadné, navíc odpadá nekonečné leštění. Ocenuji nápad s rozprašovačem v ručním mopu, ten tedy bavil hlavně moje děti, ale mně usnadnil práci. Vysavač oprvadu odsaje všechnu vodu i špínu, jen do rohů a kolem rámů musí být člověk trochu šikovnější, aby našel ten správný grif a nezůstávaly šmouhy, ale je to jen o praxi, po pár oknech už žádné potíže neřešíte. Nádržka je dostačující, vysavač není nijak těžký a hluk taky moc nenadělá (samozřejmě není úplně tichoučký, ale to ani být nemůže). A hodí se i na stěnu sprchového koutu, i když ten u nás nevydrží nezapatlaný moc dlouho,“ napsala testerka kacenkapul.

Hodnocení všech testerek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat