Vlastní chybou lákáte zloděje přímo do domu

07.03.2021 | Bydlení a design

V období zimy navštěvují své chaty a chalupy jen někteří majitelé. Mnoho z nich je ale v dnešní době vybaveno podobně, jako standardní rodinný dům. Jakým způsobem uchránit váš majetek a nenalákat vlastní chybou zloděje přímo do domu?

Nezatahujte rolety a závěsy

V dobrém úmyslu, aby nebylo vidět dovnitř domu nebo chaty, zatáhnete závěsy, čímž dáte zlodějům jasně najevo, že v objektu momentálně nikdo není a nejspíš ani dlouho nebude. Neupozorňujte na to zbytečně.

Na sociálních sítích buďte zticha

Podle jednoho britského průzkumu, kterého se účastnilo několik desítek kriminálníků, si zloději často svoji oběť hledají i na sociálních sítích. Pokud tam tedy nadšeně vyvěsíte, že zítra odjíždíte na dva týdny na druhý konec světa, koledujete si o velké ztráty. To samé platí pro automatické odpovědi na mailu, záznamník apod.

Necháváte větrat

Nikdy byste neměli věřit ventilaci, kterou necháváte otevřenou po dobu vaší nepřítomnosti. Věřte, že i když to vypadá, že se do bytu nikdo snadno nedostane, i pro nezkušeného zlodějíčka je to stejné, jako byste nechali otevřené dveře.

Sdílíte svůj majetek

Ačkoli si to spoustu lidí neuvědomuje, sociální sítě jsou ráj pro tipaře. Stačí sedět v pohodlí domova a sledovat fotky interiérů svých obydlí, které miliony lidí denně sdílí k nahlédnutí ostatním. Pak už si jen snadno dotvoří obrázek o výši vašeho konta. Zjistit, kde přesně bydlíte už je potom maličkost.

Dveře? Jistě, ale co to ostatní?

Na zabezpečení vchodových dveří dbá dnes snad každý, ale jak často vás napadne myslet na okénko od sklepa, zahradní nebo dokonce střešní okna či vikýře? Pokud se jedná o objekt, ve kterém se přes určité sezony vyskytujete jen málokdy, rozhodně byste se měli zaměřit na dostatečnou ochranu nejen vchodu, ale i ostatních potenciálních vstupů do domu.

Na klíče v květináčích zapomeňte

Možná by vás překvapilo, kolik majitelů rekreačních obydlí nebo i v případě, že se jedná o dům k trvalému bydlení, nechává klíče od domu někde poblíž jeho vchodu. Pod rohožkou, v květináči, pod kamenem ve skalce. Asi nemusíme podotýkat, že můžete rovnou nechat vchod dokořán.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat