Úklid domova je díky šikovným pomocníkům mnohem snazší

Mít čisté podlahy, nablýskaná okna a nadýchané prádlo? To je snem každé hospodyňky. Zatímco v minulosti na tom lidé pracovali celé hodiny, dnes stačí jen zmáčknout tlačítko.

Život kdysi a dnes. Který byl lepší, je-li možné se takto zeptat? Je pravda, že naši předci asi dýchali kvalitnější vzduch a pili čistší vodu. Dost možná jedli i zdravější vypěstované potraviny, protože v dobách dávno minulých nebylo používání pesticidů a herbicidů tak časté. Na stranu druhou to oproti nám zase měli ztížené třeba v péči o domácnost. Jaké spotřebiče by nám babičky zřejmě záviděly?

Robotický vysavač jako člen rodiny

Že ženy ve srovnání s muži uklízejí dvakrát více a častěji, to je všeobecně známá věc. Ostatně, i sociologové z Akademie věd České republiky spočítali, že domácí práce zaberou něžnému pohlaví zhruba čtyři hodiny denně, zatímco tomu silnějšímu pouze dvě. Mezi obvyklé „disciplíny“ této neplacené dřiny jistě patří vysávání a stírání podlah. Moderní technologie ale myslí na všechno, takže plnění tohoto úkolu už se obejde bez naší asistence. A dokonce i přítomnosti!

Robotický vysavač je šikovná věc. Jediné, co potřebuje, jsou nabité baterie nebo přístup k dobíjecí stanici. Chcete mít čisto a zároveň si vypít kávu? Žádný problém, usaďte se na gauči a nechte ho dělat svou práci. Na trhu je k dispozici mnoho modelů, z nichž některé můžete předem naprogramovat nebo ovládat na dálku. Jakmile tento pomocník vyluxuje, vrhne se do stírání. Protože jde o velice žádaný produkt spořící čas i energii, žádný div, že mu většina majitelů dává jméno, přičemž ho vnímá jako člena rodiny. Vy už máte svého Evžena, Jardu, nebo Renču?

Hobot dá okna do pucu

I mytí oken je takový nekonečný příběh, který vyžaduje hodně úsilí. Nacházíme se ovšem v době, kdy už nemusíme takzvaně viset na štaflích a zmačkanými novinami roztírat šmouhy. Vždyť existuje hobot! Tak se říká přístroji, jehož genialita mu umožňuje rozpoznat velikost povrchu a kontrolovat pohyb tak, aby do nebeského lesku vycídil každičký milimetr. Velkou výhodou je i to, že ho lze využít také na sprchové kouty a obklady.

I sušička je dobrý přítel

Sušička je pro nás standardní vybavení, které z klasického sušáku na prádlo dělá nepotřebné harampádí. Vždyť kdo by nechtěl mít suché, voňavé a nadýchané oblečení ihned po praní? Navíc bez nutnosti otravného žehlení? Kolik práce a energie by tento spotřebič ušetřil našim předkům, kteří byli odkázáni na počasí a dostatek prádelních šňůr…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat