Osvěžte svůj domov! Seznamte se s nejnovějšími jarními trendy v interiérovém designu.

18.04.2023 | Bydlení a design

Letošní jaro přináší nové trendy v interiérovém designu, mezi něž patří udržitelnost, ekologický design, motivy z přírody, měkké a organické tvary, tmavší dřevěné tóny, monochromatické schéma, vintage a retro prvky, a textilní umění.

Jaro je ideální čas na to, abychom přemýšleli o obnově našeho životního prostředí a dali našemu domovu nový vzhled. Díky nejnovějším trendům v interiérovém designu můžete svůj domov osvěžit a proměnit jej v útulné a moderní místo. Podívejme se na některé z top trendů v designu interiérů pro nacházející jaro.

Udržitelnost a ekologický design

V současné době je kladen velký důraz na udržitelnost a životní prostředí. Proto se i v oblasti interiérového designu více zaměřujeme na ekologické materiály a rozšíření zeleně. Očekávejte materiály jako bambus, dřevo z udržitelných zdrojů nebo recyklovaný kov. Rostoucí pozornosti se také dostává pokojovým rostlinám, které přispívají k čistějšímu vzduchu v domácnosti a prostoru vdechují život.

Návrat k přírodě

Motivy z přírody se do interiérů vracejí ve velkém stylu. Oblíbenými materiály jsou například ratan nebo přírodní vlákna, které můžete zakomponovat do nábytku nebo dekorativních předmětů. Barvy odvíjející se od přírody – jako zelená, hnědá nebo modrá – můžete aplikovat na stěnách, v textilech či doplňcích.

Měkké a organické tvary

V roce 2023 se trendem stávají měkké a organické tvary, které interiérům dodávají pohodlí a působí méně formálně než minimalistické tvary. Zkuste zahrnout zaoblené prvky do nábytku, nebo se zaměřte na zvýraznění oblých křivek v podobě zrcadel nebo dekorativních předmětů. Ke spokojenému výběru vám určitě pomůže i sconto slevový kód.

Tmavší dřevěné tóny

V minulých letech byly světlé a neutrální dřevěné tóny oblíbené, ale v roce 2023 se můžete setkat s tmavšími dřevěnými tóny, které dodávají prostoru větší hloubku a sofistikovanost. Tmavé dřevěné nábytek můžete kombinovat se zářivějšími barvami, aby jste uzemnili a vytvořili vyvážený vzhled.

Monochromatické schéma

Jednobarevné schéma zahrnuje použití jedné barvy s různými odstíny, aby bylo dosaženo jednotného a vkusného vzhledu. Tento trend můžete přizpůsobit svým osobním preferencím a zvolit odstíny, které nejlépe vyhovují vašemu vkusu a potřebám.

Vintage a retro prvky

V roce 2023 budeme vídat více vintage a retro prvků zasazených do moderních interiérů. Jde o to nalézt rovnováhu mezi klasickými prvky a současným designem. Najděte unikátní kousky z minulých staletí a kombinujete je s moderním nábytkem a doplňky.

Textilní umění

Umělecké díla z textilu se stávají stále populárnější a mohou být zajímavým prvkem pro vaše stěny. Tento trend spočívá v použití tapestrií, gobelínů nebo textilních uměleckých děl, které přidávají strukturu, barevnost a osobitost do vašeho interiéru. Zkuste některý z těchto nejnovějších trendů v interiérovém designu pro jaro 2023 a dejte svému domovu novou atmosféru. Pamatujte, že nejdůležitější je, aby váš interiér odrážel váš osobní styl a poskytoval vám pohodlí a radost z každodenního života.

Více informací naleznete zde.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat