Svatební výzdoba: Koupit, nebo raději půjčit?

09.06.2023 | Bydlení a design

Svatba by měla být nezapomenutelným dnem. A to nejen pro nevěstu a ženicha, ale také pro nejbližší příbuzné a svatební hosty. Ke svatebnímu dni neodmyslitelně patří také svatební výzdoba. Ať už chcete pojmout svou svatbu v čistě romantickém duchu nebo si zvolíte například retro téma, vše by mělo být sladěné a harmonické. Ideálně promyšlené do posledního detailu. Do tématu svatby by měly zapadat veškeré květiny, textilie a samozřejmě také doplňky.

Právě výzdoba bude utvářet příjemné prostředí a vzbuzovat dobrou náladu. Je třeba myslet na to, že na stoly jsou potřeba ubrusy, na židle ideálně potahy. Atmosféru pak dotvoří nejrůznější závěsy, záclony, svíčky, květinové dekorace, kamínky a podobně. Velmi oblíbené jsou také světelné řetězy nebo jiné osvětlení. Je jasné, že ačkoli jde většinou o malé doplňky a detaily, ve výsledku je pořízení svatební dekorace poměrně nákladnou záležitostí. A navíc je pravděpodobné, že dekorace víckrát už nepoužijete.

Je vhodné dekorace kupovat?

Již jsme naznačili, že pořízení svatební dekorace bude pravděpodobně nákladné a je třeba s tím počítat v celkovém svatebním rozpočtu. Pokud tedy neplánujete, že většinu dekorací použijete ještě při další příležitosti nebo ve své domácnosti, zvažte raději její půjčení. Samozřejmě je možné dekorace po velkém dni nabídnout k prodeji. Je však otázkou, zda se svým stylem trefíte nějaké další nevěstě do noty tak, že si od vás odkoupí veškeré dekorace.

Pravděpodobnější je varianta, že dívky a ženy budou mít zájem spíše o pouze část vaší výzdoby. A vy tak s odprodejem nakoupených dekorací budete mít poměrně hodně starostí. Při osobním odběru budete muset počítat s tím, že si pro jednotlivé části dekorací budou nastávající nevěsty jezdit. Při posílání zase musíte sehnat dostatečně pevný obalový materiál, a navíc věci odnést na pobočku zásilkové služby. Pravděpodobně také neprodáte hned. Tudíž věci bude potřeba nějakou domu někde skladovat. Je tedy na zvážení, zda si věci raději nepůjčit.

Půjčování má své výhody

Pokud si budete chtít dekorace na svatbu zapůjčit, můžete se podívat do provozoven a na vlastní oči si vybrat vše na jednom místě. Odborníci vám navíc poradí, co se k sobě hodí a jaké dekorace jsou nejoblíbenější a nejefektivnější. Jestliže si nebudete jisti konceptem, klidně se můžete poradit. A další bonus je, že si pro výzdobu nemusíte jezdit a složitě řešit její převážení na svatbu.

Rezervovat si vše můžete přímo na prodejně, ale také můžete využít online rezervačního formuláře. Výzdobu je možné si objednat kamkoli po České republice. A dodání? Je opravdu rychlé. Pokud necháte vše na poslední chvíli, nebude problém ještě ten den dovézt vybrané dekorace na určenou adresu. To se vám při nákupu pravděpodobně nepoštěstí.

Po skončení svatebního veselí pak můžete veškerou zapůjčenou výzdobu odeslat prostřednictvím kurýra. A samozřejmě je také možné si domluvit osobní vyzvednutí.

Bojíte se, že nebudete umět svatební dekorace vkusně naaranžovat, nebo na to během svého velkého dne zkrátka nebudete mít čas? Pak není nic jednoduššího než se předem domluvit a nechat si realizovat výzdobu přímo na místě vaší svatby. Budete tak mít jistotu, že vše bude připraveno profesionálně a vkusně.

Co by mezi svatebními dekoracemi nemělo chybět?

Svatební potahy na židle

K vašemu velkému dni neodmyslitelně patří dobře vypadající židle. To zajistí potahy na židle se stuhami. Svatební potahy na židle nemusejí být rozhodně jen bílé, mohou mít různé odstíny barev nebo ozdobné vzory. Vybírejte vždy tak, aby se potah hodil ke všem ostatním dekoracím a k barevnému ladění vaší svatby. Oblíbená je kombinace čistě bílých nebo krémových potahů s barevnými mašlemi.

Látkové ubrusy nebo běhouny

Samozřejmě vždy záleží na stylu vaší svatby. Látkové ubrusy se však hodí téměř vždycky. Stejně tak jako látkové ubrousky. Ty papírové se na svatební tabuli příliš nehodí. Přes ubrusy je vhodné zvolit běhouny nebo je barevně doladit pomocí organzy. Skvěle také vypadají poházené kamínky nebo čerstvé květy.

Květiny na svatbu patří

Bez květin si asi svatbu neumí představit nikdo. Svatební kytice nevěsty, maminky nebo družiček musí být jednoznačně živá. Pokud však potřebujete i další svatební výzdobu, nemusíte se bát ani umělých květin, které budou s těmi živými skvěle ladit. V dnešní době jsou už na trhu opravdu nádherné květiny, které na první pohled nerozeznáte od těch živých. Hodí se například na girlandy nebo květinové řetězy. Do váziček na stůl preferujte spíše živé květy.

Jmenovky na stůl

Při svatební hostině je velmi důležité, aby každý z hostů měl své místo a věděl, kam si má vlastně sednout. Z toho důvodu je dobré místa označit jmenovkou. Můžete pochopitelně zvolit klasické papírové jmenovky, pokud však chcete, aby si hosté odnesly jmenovky domů jako památku na váš velký den, budou skvělé například malé dřevěné kulatiny. Hodí se také gravírované lžičky nebo propisky se jménem.

Svíčky a další osvětlení

Na svatební tabuli určitě patří svíčky. Budou dobře vypadat už nezapálené a večer pak navodí opravdu příjemnou a romantickou atmosféru. Při jejich zapalování však myslete na bezpečnost. Je vhodné zapálit jen čajové svíčky nebo svíčky ve skle. Nikdy nezapalujte svíčky, které stojí přímo na ubruse nebo na stole a nejsou nijak chráněné.

Stejně jako svíčky je vhodné zvolit i další osvětlení. Uvnitř udělají skvělou službu světelné řetězy, venku kromě nich můžete zvolit například také lucerny nebo další samostatně stojící osvětlení. Skvěle vypadají také lampiony.

Ozdobte vchod i pódium

První dojem je většinou velmi důležitý. Z toho důvodu nezapomeňte ozdobit vchod. Pokud se vaše svatba odehrává v interiéru, vyzdobte prostor před vstupem i vstupní chodbu. Jestliže je vaše svatba venkovní, je vhodné připravit například slavobránu.

Nezapomeňte vyzdobit také pódium. Právě tam se přece bude odehrávat takřka veškerý program a zábava. Tudíž je také pravděpodobné, že právě sem budou směřovat zraky hostů a také objektivy fotoaparátů. Záclony, baldachýny, květiny i světelná výzdoba tedy patří také sem.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat