Nadčasové a trendy barvy do interiéru

Chtěli byste ještě před Vánocemi vymalovat? Pokud už vás nebaví dívat se na čtyři bílé stěny, popusťte uzdu fantazii a nechte se inspirovat trendy a nadčasovými barvami, které váš domov bleskurychle rozzáří. Jednou z nich je fialová!

Proč se omezovat pouze na neutrální odstíny? Barevné spektrum je široké – a je z čeho vybírat. Zde je pět barev, které by vás v interiéru možná nenapadlo použít, ale rozhodně byste jejich nákup pro svůj další malířský projekt měli zvážit.

Tmavě zelená

První nečekanou barvou, jež v poslední době získala na popularitě, je tmavě zelená. Jedná se o bohatý, náladový odstín, který je však překvapivě všestranný – bez problémů se hodí do jakéhokoli prostoru, a to včetně předsíní, ložnic, koupelen, kuchyňských skříní a domácích kanceláří. Působivá je ovšem i výrazná modrozelená. Ta každému nevýraznému koutu přidá na hravé, skoro až dětské svěžesti.

Růžová

Zatímco mnozí lidé mají dojem, že růžové odzvonilo, opak je pravdou. Jistě, byla v kurzu již před několika lety, ale ona je stále oblíbená! Působí totiž hravé i sofistikovaně. Ostatně, když popularita barvy vydrží déle než sezonu, je jasné, že je to víc než jen jednorázový trend. Pokud máte rádi růžovou, ale nevíte, jak ji zakomponovat, pohrajte si s ní v koupelně nebo na toaletě.

Fialová

Kdekdo říká, že fialová je divoká, proto obvykle zůstává v regálech obchodů. Pravda je taková, že navzdory tomu, jak výstředně působí, má zásadní vliv na design a do prostoru dodává teplo, rozměr a luxus. Stačí vymalovat jednu stěnu v obýváku a od té chvíle vám každá návštěva pochválí vytříbený vkus!

Námořnická modrá

Námořnická modrá se trvale umisťuje vysoko na seznamech interiérových designerů. Je trochu odvážná, ale i nadčasová, hodí se převážně do ložnic. Díky ní prostor působí útulně a zároveň sofistikovaně, proto byste se jí rozhodně neměli vyhýbat.

Kakaově hnědá

Kakaově hnědá v sobě ukrývá nádech elegance. Je zemitá, tedy teplá, útulná, dobře působí v přírodně laděných interiérech a dá se doplnit hromadou dalších odstínů. Jestli zatím nevíte, zda je pro vás tou pravou, proveďte malý test na bytovém textilu. Hnědé závěsy a koberec spolu s bílými zdmi vytváří příjemný kontrast. A co když ani jedna z výše uvedených barev nepatří mezi váš šálek kávy? Buďte originální a nechte si namíchat vlastní!

Zdroje: www.lauraengen.com/blog/2023-design-trends-for-timeless-interiors






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat