10 tipů pro využití čajových sáčků: Do koše už je nehodíte

Vypili jste černý čaj a chystáte se vyhodit vyluhovaný sáček? Zadržte! Zde jsou nejlepší tipy na jeho využití, které musíte otestovat.

Jak nám tedy obyčejný použitý čajový sáček může pomoci?

1. Zmírní modřiny

Chcete-li minimalizovat nepěknou modřinu, přiložte na ni ještě vlhký, ale studený čajový sáček. Nechejte působit pět minut. Třísloviny v čaji stahují cévy, čímž snižují otok a zánět.

2. Zklidňuje úpal

Slunce bylo intenzivnější, než jste si mysleli? Ponořte sáčky z černého čaje do studené vody a přiložte je na spálenou pokožku. Polyfenoly urychlí hojení a zmírní zarudnutí.

3. Vyčistí pánev bez drhnutí

Neztrácejte drahocenný čas drhnutím kastrolů. Namísto toho naplňte hrnce či pánve horkou vodou a hoďte do nich dva sáčky černého čaje. Nechte je přes noc „pracovat" a ráno uvidíte výsledek.

4. Obohatí kompost

Neházejte vylouhované čajové sáčky do koše, ale do kompostu. Čaj je bohatý na dusík a dodává bakteriím energii, kterou potřebují k rozkládání.

5. Vyživuje popraskané rty

Vlhký sáček černého čaje držte na rtech po dobu 30 sekund. Antioxidační polyfenoly obnovují poškozené kožní buňky, takže rty budou zregenerované dříve, než se nadějete. Opakujte třikrát až pětkrát týdně nebo podle potřeby.

6. Ochrání pánev

Otřete po každém použití pánev mokrým čajovým sáčkem. Tanin, který se v něm nachází, vytvoří na pánvi neviditelnou ochrannou vrstvu, která zabrání korozi.

7. Zrcadlo bude bez skvrn

Zcela přírodní způsob, jak zbavit koupelnové zrcadlo od stříkanců z pasty či usazenin? Vlhkým sáček z černého čaje přetřete zrcadlo a osušte ho měkkým hadříkem. Kyseliny v něm obsažené jemně rozkládají nečistoty a zajistí, že zrcadlo bude křišťálově čisté.

8. Oživí koberec

Máte pocit, že váš koberec tak nějak zapáchá od nepřetržitého používání? Roztrhněte čajový sáček, a než budete vysávat, lístky vysypte na koberec a nechejte deset minut působit. Listy absorbují pachy, takže koberec bude vypadat a vonět jako nový.

9. Zmírní krvácení dásní

Léčivý tanin má stahující vlastnosti, které zastaví jakékoli krvácení. Čaj tvoří ochrannou vrstvu a pomůže bojovat s infekcí dásní.

10. Zklidňuje popraskané psí tlapky

Tiskněte vlhký sáček černého čaje proti tlapce po dobu jedné minuty dvakrát denně. Rostlinné polyfenoly zmírňují podráždění a obnovují buňky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat