Krásné ženy plodí častěji dcery, proto je krásných mužů málo

Proč krásných žen přibývá, ale krásných mužů nikoli? Podle doktora Satoshi Kanazawa z London School of Economics je to jasné. Krásné ženy předávají své geny dívkám, protože pro dívky má krása větší význam. Krásné ženy proto častěji plodí dcery.

Krásné ženy mají více dětí, a tudíž jich ve společnosti přibývá, krásných mužů bude stále poskrovnu.

Krása u mužů totiž není důležitá. Ti se nerodí proto tak často krásným rodičům, ale vzcházejí z párů, které disponují spíš silou a agresivitou. Vlastnostmi důležitými pro muže.

Doktor Kanazawa sledoval sedmnáct tisíc jedinců narozených v roce 1958 a všímal si, jak byli v průběhu života hodnoceni z hlediska atraktivity a kolik pak měli dětí a jakého pohlaví.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně
„Atraktivní páry měly jako prvorozené dítě jak syna, tak dívku, ale ty hodnocené jako méně atraktivní měly téměř vždy syna,“ tvrdí doktor Kanazawa. Podle něj pak při hodnocení atraktivity matek, ty velmi atraktivní měly v naprosté většině dceru.

„Krása je větší výhodou pro ženu než pro muže, proto se vyplatí předávat geny pro krásu právě dcerám,“ vysvětluje svou teorii Kanazawa. Podle něj syny plodí častěji páry, které vynikají sílou a agresivitou.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat