Plánujete umělé oplodnění před Vánocemi? Pak zapomeňte na stres

Za běžných okolností se aktivitami kolem Vánoc moc nezabýváme. Těšíme se na volno, zimní sporty a oslavu Silvestra. Pokud se však do plánů musí vejít absolvování umělého oplodnění, přemýšlíme jinak. Neublíží mi pobyt na horách? Mohu si naplánovat předvánoční úklid?

Klid na lůžku už není pravidlem

Omezení tělesné aktivity platí většinou pro den, kdy umělé oplodnění (IVF) proběhlo. Znamená to, číst si, odpočívat, sledovat televizi, nebo ještě lépe – zadávat partnerovi úkoly. Následující den je možné se vrátit k běžným aktivitám. Pokud tedy zrovna plánujete v tuto dobu zimní dovolenou, nevzdávejte se jí. Měla by však být v opravdu rekreačním duchu. Tehdy úspěšný pokus o otěhotnění neohrozíte.

Lyžování na horách je lépe si užívat v rozumné míře, bez zbytečných skoků a pádů. To platí i pro ostatní aktivity, jako je běh nebo například aerobik, kde se hodně skáče. Zimní sporty můžete zkonzultovat s lékařem v IVF centru, jistě vám poradí, které jsou nebo nejsou vhodné právě pro vás.

Na oslavy „až do rána“ raději zapomeňte

Silvestrovské a novoroční oslavy mají v období IVF svá pravidla. Hlavní je zásada, že by pro vás měly probíhat bez alkoholu, cigaret a hýření do pozdních ranních hodin. Spánek je totiž to, co vaše tělo potřebuje, a neměly byste se o něj okrádat. Jeho nedostatek narušuje imunitní procesy v těle a to vám v této době určitě neprospěje.


Jste sami, i přesto že máte v srdci tolik místa?
Pomohu vám ho zaplnit! Kartářka Lucie

Vánoční volno tentokrát bez stresu

Stres negativně ovlivňuje možnost otěhotnění. A období před Vánocemi bezesporu zátěžové je. Snažte se proto tentokrát všechny aktivity typu vánočního úklidu, hektického shánění dárků a podobně raději vynechat. Hýčkejte hlavně sebe. Vánoce totiž proběhnou, ať se budete snažit mít „do puntíku“ uklizeno, nebo ne. Vánoční volno můžete využít ke svým oblíbeným aktivitám, na které jindy nemáte čas. Snížíte tak hladinu stresu, a tím zvýšíte šanci na otěhotnění. A to přece stojí za to.

Zdroj: www.zenska-neplodnost.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:52
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat