Jak děti donutit jíst zdravě? Jít jim příkladem!

Pokud se vaše děti nejraději stravují ve fastfoodech a doma to se zdravou stravou také nepřehánějí, pak je k jejich nápravě jediná cesta – jít jim příkladem. Platí to ale jen u dívek.

Vědci totiž zjistili, že pokud si matky naskládají na talíř více ovoce a zeleniny, jejich dcery je budou následovat.

Podle autorky studie, doktorky Amy T. Galloway, se zdravě žijící rodiče údajně nemusejí obávat, že by jejich dcera byla mlsná nebo trpěla nadváhou.

„Děvčata upravují své stravovací návyky přesně podle matky,“ vysvětluje Galloway a dodává, že dnešním dospívajícím dívkám, ať už žijí zdravě nebo nikoliv, chybějí důležité živiny jako kalcium nebo magnezium. Schází jim také vláknina.

„Dnešním dívkám chybí vitaminy E a C, protože jim zelenina a ovoce na jídelníčku příliš neříkají. Hrozí jim také vysoké riziko obezity v pozdějším věku, pokud se nevzdají přemíry tuků a cukru,“ přibližuje výsledky své studie Galloway.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat