Děti přivádějí rodiče k šílenství

Vědci potvrdili fakt, který mnoho rodičů zřejmě pociťuje na vlastní kůži – děti jsou zhoubou pro mentální zdraví. Lidé s dětmi totiž trpí depresemi daleko více než bezdětné páry.

Psychické problémy se přitom ani náhodou neztratí v okamžiku, kdy se děti odstěhují z domu. Míra depresí se přitom nijak neliší u matek a otců. „Překvapující na celé studii je především to,  že prakticky neexistují rodiče, kteří by trpěli depresemi méně než bezdětné páry,“ prozradil autor výzkumu Robin Simon.

„Máme v sobě zažito, že mateřství je klíčem k dlouhověkosti a štěstí a že se lidé bez dětí cítí prázdní a trpí depresemi. Nyní jsme ale dokázali, že tomu tak rozhodně není,“ pokračuje Simon. (Čtěte také: Děti ochrání před ekzémy domácí zvířata)

Rodičovství sice podle profesora přináší odměny, ale obavy spojené se zodpovědností za jiného člověka převažují blaho a přínos. Věk dětí přitom nehraje žádnou roli. Studii, která bude zcela jistě útěchou pro stále větší počet bezdětných lidí, bylo podrobena více jak třináct tisíc párů.

Podle odpůrců ovšem studie přehlíží na rodičovství mnoho pozitivního. „Děti přinášejí do života nové obzory, rodičovství je spojené také s potěšením a naplněním,“ vypočítává pozitiva potomků Clem Henricsonová.


Snažíte se otěhotnět
, kdy se vám to podaří? Nechte si sestavit svůj osobní horoskop od astroložky Anny!








Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat