Ve 35 letech mají ženy šestkrát více problémů s těhotenstvím

Ideální věk pro početí dítěte je podle porodníků a gynekologů v rozmezí dvacet až pětatřicet let. Ženy, které kvůli kariéře a vlastním zájmům s těhotenstvím čekají, se vystavují vysokému riziku neplodnosti.

Už v pětatřiceti mají potíže s početím a těhotenstvím šestkrát častěji než právě v pětadvaceti. I u mužů po tomto věku začne plodnost klesat, vážnější problémy se u nich dostavují většinou po čtyřicítce.

Pozdější početí neznamená jen problémy a komplikace pro matku, ale vyskytují se častěji obtíže a choroby také u jejich dítěte. Pozdní početí je nevýhodné jak v případě rodičky, tak v případě jejího potomka. A ženy po čtyřicítce už častěji potratí, než donosí zdravé dítě.

„Musíme ženám předat jasná fakta a informace o tom, že stále platí: nejvhodnějším věkem pro početí a porod dítěte u ženy je 20 až 35 let,“ uvedl David Utting z britské Královské koleje porodnictví a gynekologie sídlící v Londýně.

Podle něj po pětatřicítce u žen s každým rokem problémů s početím výrazně přibývá. Potíže se dostavují také u pánů, u kterých je ale za kritický považován čtyřicátý rok života, po němž plodnost klesá výrazně.


Snažíte se otěhotnět? Kdy se vám to podaří?
Nechte si sestavit svůj osobní horoskop od astroložky Anny!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat