Cestujeme s dítětem – co určitě přibalit?

Cestovat na delší vzdálenosti s miminem či batoletem je vždycky náročné. Je lhostejné, zda cestujete autem, vlakem či třeba letadlem – několik maličkostí zkrátka do příručního zavazadla přibalit musíte.

A které věci byste (kromě nejrůznějších hraček apod.) v případě cestování s malým dítětem rozhodně neměli zapomenout doma?

1.    Dvoje náhradní oblečení

Zdá se vám to zbytečné? Možná máte pravdu a náhradní oblečení skutečně po celou cestu nevyužijete, ale chcete riskovat zákon schválnosti? Můžete si být skoro jistí, že pokud nepřibalíte nějaké to náhradní tričko apod., polije se vaše dítko od hlavy až k patě čajem, pozvrací se po kojení (ačkoli to normálně nedělá), obrátí na sebe mističku s obědem… Děti jsou ve znečišťování sebe sama v těch nejnevhodnějších chvílích až neuvěřitelně kreativní. Není lepší být připraven?

2.    Teplé ponožky

Tohle platí především, pokud cestujete letadlem. Klimatizace dokáže s teplotou dětských nožiček udělat své, takže přibalíte-li teplé ponožky rovnou, vyhnete se řvoucímu a kopajícímu dítku, jemuž se všemi silami snažíte zahřát chodidla a prstíčky vlastníma rukama.

3.    Lahvičku odsátého mléka

Pokud kojíte, vezměte s sebou i láhev s mlékem. Může se totiž stát, že váš potomek dostane hlad na místě nevhodném pro kojení. Pak se lahvička pro utišení plačícího dítěte více než hodí.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně

4.    Vlhčené ubrousky

Dopravní prostředky jsou pokryté nejrůznějšími bakteriemi a viry, takže otírání ušmudlaných ručiček – mířících neomylně do dětské pusinky – bude pravděpodobně během cesty jednou z vašich nejčastějších činností. Věřte, že pokud byste ubrousky neměli s sebou, budete s dítkem neustále bojovat, ve snaze zabránit mu, aby všechny mikroby z rukou pěkně oslintalo…

5.    Pleny

Pokud vaše dítě nosí pleny, je jasné, že mu je na cestu zabalíte. Pečlivě jste si spočítali, kolik plen budete na dobu strávenou v dopravním prostředku potřebovat? Výborně. Vezměte dvojnásobné množství. Cestování se totiž může nečekaně protáhnout a zažívání vašeho potomka také není 100% předvídatelné. Je lepší se připravit.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat