Chcete mít zdravé miminko? Vsaďte na probiotika

26.04.2011 | Děti a rodina

Než se dítě narodí, vyvíjí se v naprosto sterilním prostředí, avšak již během porodu se jeho trávicí systém začíná osídlovat bakteriemi, a tak vzniká a postupně se vyvíjí střevní mikroflóra. Už u malých dětí je důležité, aby byla vyvážená a neobsahovala nežádoucí mikroorganismy.

Pro zdravý vývoj střevní mikroflóry, a tím i zdravý vývoj imunitního systému, doporučují odborníci užívat probiotika. Jakmile se zvýší podíl těchto prospěšných bakterií v trávicím traktu, zmírní se u vašeho děťátka projevy nedokonalého trávení a dojde k celkovému zlepšení zdravotního stavu. Probiotika totiž bojují se škodlivými mikroorganismy a posilují tak přirozenou obranyschopnost organismu, který se u kojence vyvíjí. Je prokázáno, že podávání probiotik snižuje výskyt a projevy u dědičných dispozic k atopické dermatitidě. Používání probiotik má však širokou působnost.

Pediatr MUDr. František Jimramovský, uznávaný specialista na gastroenterologii a výživu z Fakultní Dětské nemocnice Brno k tomu uvádí: „Již nyní je prokázáno, že použití probiotik  v odpovídající dávce je důležitou součástí rehydratační terapie akutní gastroenteritídy u dětí. Byly publikovány studie podporující používání  probiotik jako prevenci průjmů komplikujících antibiotickou léčbu, jako součást opatření v prevenci a léčbě potravinových alergií, kolitídy vyvolané Clostridium difficile, u dětí s deficitem laktázy. Dále v prevenci nekrotizující enterokolitídy u novorozenců, u syndromu dráždivého tračníku, nespecifických střevních zánětů, střevních dysmikrobií a u některých autoimunitních onemocnění.“

Pro děti již od prvního měsíce života je vhodný doplněk stravy Biopron® LAKTOBACILY Baby. Tato novinka obsahuje jedinečnou a vyváženou kombinaci pěti probiotických kultur nezbytných pro správnou činnost trávicího systému kojenců a malých dětí. Obsažená probiotika tak zajišťují správný vývoj střevní mikroflóry a imunitního systému.

Použití Biopronu® LAKTOBACILY Baby je velmi jednoduché, protože tobolka je vysýpací, takže její obsah pouze vmícháte do dětské stravy. Preparát byl odborně posouzen Českou pediatrickou společností.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat