Ženy jsou stejně soutěživé jako muži. Když jde o děti

Soutěživost je považována za ryze mužskou vlastnost. Ne, že by ji neměly mnohé ženy, ale obecně se o nich uvažuje jako o pohlaví méně soutěživém a konkurenčním. Ovšem když dojde na budoucnost potomků, jsou ženy – tedy lépe řečeno matky – stejně soutěživé jako muži, respektive otcové.

Ženy jsou dokonce kvůli budoucnosti svých dětí ochotné riskovat stejně jako muži. Vyplývá to z psychosociálních experimentů provedených psychology z University of San Francisco.

Z nich vyplývá, že muži jsou soutěživější než ženy vždy, když jde o obecnou finanční výhru. Když ale mají soutěžit o výhody pro své děti, začnou být ženy stejně kompetitivní jako muži.

„Ženy možná nebudou usilovat tolik o vysoké pozice v zaměstnání s velkým platem, když budou muset vzdorovat velké konkurenci mužů a žen, jako tehdy, když jim bude nabídnuta jako výhoda zaměstnání lepší péče o děti či školné na prestižní škole. Zaměstnavatelé by tak měli být tvořiví při motivaci a odměňování žen, které jsou schopné konkurovat svými schopnostmi a dovednostmi,“ uvedla profesorka Alessandra Cassarová ze San Franciska.






Celkem 14 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat