Proč jsou teenageři nemotorní?

Řada chlapců v pubertě začne být neohrabaná a nemotorná. Projevuje se to výrazně na pohybových aktivitách, sportu i každodenních činnostech. Je to jednoduše způsobeno tím, že mozek nezraje tak rychle, jako roste tělo. Neohrabaní jsou jednoduše ti chlapci, kteří příliš rychle rostou.

Doktorka Maria Cristina Bisiová z Boloňské univerzity se zajímala o to, proč jsou někteří mladíci nemotornější než jiní. A zjistila, že hoši, kteří během tří měsíců vyrostou o více než tři centimetry, jsou velmi nemotorní.

„Náhlý nárůst výšky ovlivňuje schopnost těla ovládat již získané pohybové dovednosti, třeba i běžnou chůzi… Po prudkém růstu tělo potřebuje čas, aby se přizpůsobilo změnám v prostoru, během té doby může teenager chodit dost divně, zatímco ti teenageři, kteří rostou postupně, jsou schopni zvládat modifikace růstu lépe a tak si uchovat hladkost a pravidelnost chůze,“ vysvětluje doktorka Maria Cristina Bisiová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat