Dnešní muži jsou slabší, než byli jejich otcové

Nikdy v minulosti se v médiích neobjevovalo tolik svalovců a nikdy na světě nebylo tolik posiloven a fitness center jako dnes. Cvičení a pěstování fyzické krásy se omílá dnes a denně, takže má člověk pocit, že žije v éře svalnatých siláků. Možná že svalovců je dnes víc, silnějších mužů ale rozhodně ne. Podle výzkumů jsou totiž dnešní muži mnohem slabší než jejich otcové před třiceti roky. A kdyby se ve stejném věku mohli potkat při páce, otcové by zhusta v tomto typu souboje vítězili.

Muži mezi dvaceti a čtyřiatřiceti roky mají kvůli jinému životnímu stylu mnohem slabší především svaly dolní části paže. Nejhůře na tom jsou pak ruce a jejich stisk a sevření v pěst.

„Ačkoli se síla stisku může zdát jako nedůležitá, je to dobrý indikátor celkové fyzické síly člověka,“ tvrdí autoři z Univerzity ve Winstonu-Salemu v Severní Karolíně.

Muži dnes nemusejí pracovat manuálně tak jako jejich otcové. Ale krom toho se usnadnila také řada dalších činností. Třeba volanty v autech mají posilovače, takže ani volant už nemusíme dnes svírat tak pevně. Automatizace a elektronizace života vede k tomu, že sílu rukou využíváme stále méně.

„Muži mívali mnohem silnější ruce, protože neustále pracovali manuálně. A každodenní dřina je mnohem efektivnější při posilování svalů než nárazové cvičení v posilovně,“ tvrdí docentka Elizabeth Fainová z Winstonu-Salemu.






Celkem 22 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat