Věci pro miminko, které klidně můžete koupit z druhé ruky

Příchod miminka je pro rodinu jednou z nejradostnějších událostí. Ovšem není třeba si nic namlouvat – také je to událost, která výrazně zatíží rozpočet. Za které věci na děťátko se nevyplatí utrácet horentní sumy a klidně je můžete koupit z druhé ruky?

Dupačky

S tím, jakou spotřebu dupaček budete mít, byste za nové kousky utratili „majlant“. Navíc vaše miminko z každých vyroste během pár týdnů, aniž by je nějak zvlášť unosilo. A tak se porozhlédněte na internetu v dětských bazárcích – určitě nějaká maminka prodává málo obnošenou výbavičku. Však i vy ji pak ještě nejspíš pošlete kus do dalšího kola!

Botičky

Upřímně řečeno, dokud dítě nechodí, boty nepotřebuje. Sice je občas těžké odolat v obchodě všem těm mini teniskám a roztomilým sandálkmům, ale zkuste to. Však se jejich cena v podstatě blíží ceně vašich lodiček! Proto klidně kupte miminku botky z druhé ruky. A nebo ještě líp – nakupte ponožky a botky si nechte, až se bude pokoušet o první krůčky.

Čepičky

Na podzim a v zimě je jistě využijete, kdykoli s kočárkem vyrazíte ven. Ale ani čepičky nemusíte mít všechny zcela nové! Opět z nich děťátko rychle vyroste, navíc nebudete v pokušení koupit každou, kterou uvidíte v obchodě, když jich doma budete mít „zásobu“. Protože co si budeme namlouvat – některé čepičky jsou tak roztomilé!

Sezonní výbava

Teplé zimní kombinézy nebo naopak lehounké letní šatečky. Vaše miminko v nich stěží odchodí jedno roční období, na příští sezónu už s nimi rozhodně nepočítejte. Děti totiž rostou neskutečně rychle. Takže na co utrácet horentní sumy za něco, co po dvou třech měsících už nikdy nepoužijete?

Dětský nábytek

Ačkoli se nedoporučuje kupovat z druhé ruky například dětské postýlky, u dalšího vybavení dětského pokoje už můžete klidně přivřít oči. Zachovalý přebalovací pult nebo police na oblečení klidně mohou mít dalšího majitele, zvláště když v porovnání s novými stojí zlomek…

Knížky

Také z knížek děti vyrostou velmi rychle. Zatímco je ještě před pár týdny bavily gumové knížky s jednoduchými obrázky, najednou si užívají čtení z leporel a za chvíli se budete porozhlížet po nějaké encyklopedii. A tak se klidně porozhlédněte po bazaru (i když u těch plastových knih, jež děti ocucávají, se to příliš nedoporučuje).

Vysoká židlička

Krmíte dítě ve speciální vysoké židli? Ačkoli u ní existuje vysoká pravděpodobnost, že vám bude zdobit kuchyni několik dlouhých měsíců (záleží na tom, zda „roste“ s vaším dítkem), na internetu najdete spoustu židlí z druhé ruky. Jen se ujistěte, že je předchozí užívání nezbavilo bezpečnostních prvků nebo stability.

Vanička

Malá plastová vanička klidně mohla mít předchozího uživatele – však v mnohých rodinách slouží několika dětem! Stačí ji prostě umýt a je to. Mimochodem, spousta novopečených rodičů se rozhodne vaničku vůbec nekupovat. Vystačí si s kbelíkem nebo umyvadlem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Pizza se smetanovým základem

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:15
142 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat